Bozüyük Özürlü Ve Engelliler Dayanışma Derneği'nden Kurs

Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Özürlü ve Engelliler Dayanışma Derneği Kadın Kolu tarafından okuma-yazma kursu açılacak.

Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Özürlü ve Engelliler Dayanışma Derneği Kadın Kolu tarafından okuma-yazma kursu açılacak.

Kadın Kolu Başkanı Fatma Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli bayanların başta eğitim olmak üzere sağlık ve gündelik yaşam şartlarında yaşadıkları zorlukları tespit etmek ve çözüm yolu bulmak istediklerini kaydetti.

Engellileri üretken hale getirmek için ilgili kurumlarla işbirliği yaparak ihtiyaca göre kurslar açmayı planladıklarını, bu amaçla da okuryazar kursu açacaklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Engellileri topluma kazandırmak için çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Engellilerin topluma daha fazla katılmalarını sağlamak için sergi, kermes, takı tasarım gibi sosyal etkinlikler yapmayı hedefliyoruz. İlk olarak derneğimiz ve halk eğitimi merkezi işbirliği ile birinci kademe okuryazar kursu başlatacağız. Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimizin kırtasiye araç ve gereçleri derneğimiz tarafından karşılanacaktır."

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz