Bozüyük Şehirler Arası Otobüs Terminalinin Temeli Atıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yıllardır yapılması beklenen, ilçe halkının en büyük ihtiyaçlarından birisi olan ve Bozüyük...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yıllardır yapılması beklenen, ilçe halkının en büyük ihtiyaçlarından birisi olan ve Bozüyük Belediyesi’nin en önemli yatırım projeleri arasında yer alan 'Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin temeli törenle atıldı.

Törene, KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr Fahrettin Poyraz, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Bilecik AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Erol Duğan, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Doğan Tunç, Ayhan Ersoy, Tamer Taşkın, Cengiz Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Gençağa Seraslan, Oğuz Sertler, İsmail Sağıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, Hamitoğlu İnşaat’ın sahibi Bozan İzci ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı temel atma töreninde yaptığı konuşmada dün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. 'İlçemizin en büyük hasretlerinden biri olan otogarımızın temelini bu gün hep birlikte atıyoruz' diyen Bakıcı, “Şehirlerarası otobüs terminalimizin ihalesini 12 Nisan da yaparak İhaleyi kazanan firma ile sözleşmemizi imzaladık. Bu gün de temel atma töreninde buluştuk. Gelecek kuşaklara miras bırakacağımız önemli bir yatırım olan otogar inşaatımızın temelini atmak şu anda burada bulunan bizlere nasip oldu. Toplam 24 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alana inşa edilecek otogarımız çevremizde yapılan en modern ve en büyük otogarlardan birisi olacak. İlçemizin uzun yıllar boyunca ihtiyacına cevap verebilecek büyüklükte tasarladığımız otogarımız tamamlandığında ilçemizin büyük bir eksikliğini de gidermiş olacağız. Yıllardır sorun olan şehirler arası otobüslerde yaşanan inme binme problemleri ortadan kalkacak. İlçe olarak rahat, kolay ulaşılabilir ve modern bir otobüs terminaline kavuşmuş olacağız. Otogarımız şimdiden Bozüyük'ümüze hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından konuşan KİT Komisyon Başkanı ve Bilecik AK Parti Milletvekili Dr Fahrettin Poyraz ise dün Reyhanlı’da hayatını kaybedenlere Cenab-ı haktan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz etti. Poyraz, Bozüyük'ün pek çok ilçeye göre farklı bir ilçe olduğunun altını çizerek, "Avantajları olan bir ilçe ve şu yola çıktığınız zamanda Doğu Karadeniz’den Güney Doğu’ya, Güney Anadolu’ya, İstanbul’a Ege’nin bir çok iline sadece tek bir araçla gitme imkanına sahip olan bir ilçe. Sahip olduğu potansiyel anlamında da özellikle organize sanayi bölgemiz, geçtiğimiz haftalarda inşaatı başlamış olan lojistik merkezimizin inşaatlarının tamamlanması, organize sanayi bölgemizdeki devam eden fabrika inşaatlarının tamamlanması, mevcut fabrikalarımızın ilave yatırımlarıyla kapasiteleri arttırılması burada zaten müthiş bir hareketlilik sağlayacak. Ben inanıyorum ki Bozüyük önümüzdeki yıllarda şu anda mevcut kapasitesinin nüfusunun bir o kadar daha bünyesinde barındıracak diye ümit ediyorum. Bu güzergah önemli, çünkü bildiğiniz gibi hemen bir buçuk kilometre üstümüzde hızlı tren çalışmaları devam ediyor ve hızlı tren çalışmaları sırasında Bozüyük’teki İstasyonumuz o bölge de olacak. Dolayısıyla hem hızlı tren istasyonumuz hem otogar inşaatımızın burada tamamlanmasıyla otogarımız Bozüyük halkımızın ulaşımını sağlamada büyük kolaylık sağlayacak. Ben bu çalışmada emeği geçen başta Belediye Başkan Vekilimiz Fatih kardeşime ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Müteahhit firmamıza da başarılar diliyorum. Biz zamanında konuştuk ama Bozüyüğün kışı erken gelir, eli çabuk tutmakta fayda var, kışa girmeden şöyle ekim ayı gibi inşaatı bitirebilirsek Bozüyük halkımızın hizmetine sunabilirsek önemli bir başarıya imza atmış oluruz diyorum. Kendilerine çalışmalarında kazasız belasız iş hayatı temenni ediyorum. Tekrar Bozüyüğümüze, ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törende son olarak konuşan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar da Bozüyük'ün hızla gelişmeye devam ettiğini aktararak, şunları söyledi:

“Bozüyük zannederim bu toprak grubundaki duraksamadan sonra fabrikaların biraz kapalı kalmasından sonra biraz duraklamıştı ama şimdi inşallah en hızlı şekilde gelişmeye devam ediyor. Bilecik'e gelen tüm sanayicileri Bilecik içerisinde yatırım yapmak isteyen düşünen tüm sanayicilere diğer ilçelerimiz de beraber Bozüyük’e de mutlaka gönderiyoruz. Organize sanayi bölgesi içerisindeki arazilere bakmasını sağlıyoruz. İnşallah orada bu sene yapılacak olan bitecek olan cam fabrikası devreye girdiğin de zaten Bozüyük için ciddi bir gelişme olacak. Yeni yerler de hazır ikinci aşama alt yapı hizmetleri de yapılıyor. Bozüyük'te yeni fabrikalar geldikçe yeni imkanlar da gelecek. Ben bu otogar vesilesi ile Belediye Başkan vekilimize teşekkür ediyorum. Zaman zaman bilgi alıyorum özellikle okul yerleri için hastane yerleri için gösterilmiş oldukları ilgiden dolayı çok memnunuz. İnşallah şehir en güzel şekilde gelişecektir. Parklarıyla, bahçeleriyle, otogarıyla, hastanesiyle güzel bir şehir olacağız.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek kurban kesildi. Daha sonra temel atma törenine geçilerek baretler takıldı. Vali Halil İbrahim Akpınar hayırlı olması temennisiyle butona basarak inşaat alanına ilk beton dökümü işlemini gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: