Bozüyük'te 12 Bin 719 Kişi Karne Alacak

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda 12 bin 719 kişinin karne alacağı bildirildi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda 12 bin 719 kişinin karne alacağı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kara, 2011-2012 eğitim öğretim yılı karnelerinin cuma günü öğrencilere dağıtılacağını ifade ederek, "Çarşamba günü not girişleri tamamlanıp 2011-2012 eğitim öğretim yılı karneleri hazır hale gelecek. Cuma günü okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerimize karne dağıtımı yapılacak. Öğrencilerimiz bir yıl süresince çalıştılar ve emek sarf ettiler. Cuma günüde öğrencilerimiz inşallah bir yıllık emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alacaklar. Ama karneleri iyi olan öğrencilerimizde olacak, kötü olan öğrencilerimizde. Bir elin 5 parmağı nasıl farklıysa karnelerde farklı olacak. Karnesi kötü olan öğrencilerimiz ileriki yıllarda daha fazla çalışıp karnelerini daha iyi bir hale getireceklerine inanmaktayım" dedi.

Reklam
Reklam

Velilere de uyarılarda bulunan Kara, "Karnesi kötü olan öğrencilere velilerinin baskı yapıp üzmemesi gerekir. Çünkü her çocuğun ilgi ve başarı alanı farklıdır. Her çocuk ilgi duyduğu alanda başarılı olabilir. Her insanın her alanda başarılı olması o insanın robot olduğu anlamına gelir. O yüzden velilerin çocuklarını ilgi duyduğu alanlara yönlendirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kara, 9 Haziran'da Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) ve 10 Haziran'da Pazarsız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'na girecek öğrencilere de başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz