Bozüyük’te Ağır Yük Taşıyan Vasıtaların 07:00 - 20:00 Saatleri Arasında Şehir İçine Girişi Yasaklandı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, İlçe Trafik Komisyonu’nun aldığı karar neticesinde 07:00-20:00 saatleri arasında ağır yük taşıyan...

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, İlçe Trafik Komisyonu’nun aldığı karar neticesinde 07:00-20:00 saatleri arasında ağır yük taşıyan vasıtaların şehir içinden geçişleri yasaklandı.

Konuyla alakalı bilgi veren Bozüyük Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Kadir Pehlivan, alınan kararla birlikte şehir içi trafiğinin rahatlayacağını ifade ederek, alınan kararlara sürücülerin özenle uymalarını istedi. Pehlivan, şehir içindeki yolların bozulmaması ve trafiğin rahatlaması için ağır yük taşıyan vasıtaların şehir içine girişlerinin yasaklanması konusunda bir talep geldiğini belirterek, “Bu konuyu İlçe Trafik Komisyonu’nda görüştük. Üyeler tarafından bu talep kabul gördü. Talebin kabul görmesiyle birlikte 07:00 ile 20:00 saatleri arasında, yani 13 saat süreyle ağır yük taşıyan kamyon ve çekicilerin Belediye Kavşağı ile Yeşilkent Kavşağı arasından geçişi yasaklandı. Geçiş yasağını belirten tabelalar da Karayolları yetkilileri tarafından gerekli bölgelere dikildi” dedi.

Reklam
Reklam

Ağır yük taşıyan kamyon ve çekicilerle alakalı İsmet İnönü Caddesi’nde kontrollere başlayacaklarını kaydeden Pehlivan, “22 Ekim itibariyle trafik uygulamalarına başlayacağız. Kurallara uymayan sürücülere gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Ağır yük taşıyan kamyon ve çekicilerin şehir merkezine girmemesiyle şehir içi trafiği rahatlayacak. Zaman zaman ağır yük taşıyan vasıtalar büyük olduklarından ötürü yol kenarında park halinde bulunan araçlara çarpıp ayrılma şeklinde maddi hasarlı trafik kazalarına sebep oluyordu. Bu uygulamayla birlikte bu tür kazalarında önüne geçilmiş olacak. Belirli saatler arasında Eskişehir tarafından gelen ağır vasıtalar Yeşilkent Kavşağı’ndan sola girecek, Yeşilkent Bulvarı’nı takiben çevre yoluna çıkıp oradan devam edecekler. Aynı şekilde bölge trafik tarafından gelen vasıtalarda Belediye Kavşağı’ndan Söğüt yoluna veya Saraycık Caddesi’ne dönüp çevre yolundan devam edebilirler. Sanayie gitmek isteyen vasıtalar da bu güzergahları kullanabilirler” diye konuştu.

Pehlivan, en büyük isteklerinin araç sahiplerinin alınan kararlara uymaları olduğuna dikkat çekerek, belirtilen saatler dışında ağır vasıtaların bahse konu güzergahı kullanabileceklerini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: