Bozüyük'te "huzur" Toplantısı-Bozüyük Emniyet Müdürü Okumuş: "Suç Ve Suçlularla Mücadelede Bilinçli Bireyler Olarak Vatandaşlarımızın Da Desteğine Ihtiyacımız Var"

Bozüyük Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, suç ve suçlularla mücadelede bilinçli bireyler olarak vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Bozüyük Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, suç ve suçlularla mücadelede bilinçli bireyler olarak vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Okumuş, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "huzur" konulu toplantıda, toplum destekli güvenlik hizmetinin, sorun çözmeye odaklanmak suretiyle sorumluluk ve etkinliği geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Önlemenin tedavi etmekten daha iyi olduğunu dile getiren Okumuş, şöyle konuştu:

"Suç olgusunun verdiği zararlar, büyük kayıplara neden olur ve geri getirilemez. Suç sonrası uygulanan karşı önlemler yeni zararlara neden olur ve maliyeti daha yüksektir. Suç korkusu, insanları gerçek suçlardan daha etkileyen bir sorundur. Bu soruna karşı tek yöntemle mücadele etmek mümkün değildir. Suçla etkin mücadelede toplumun polisi tanıması ve kendisinin hizmetinde, kendisine yardımcı olarak hizmet ettiği bilincinin oluşturulması gerekmektedir. Asıl güvenlik hizmetinin sağlanma yetkisi ve gücünün kendisinde bulunduğu, dolayısıyla polisi bu süreçte desteklemek durumunda olduğu anlatılmalıdır. Suç ve suçlulara karşı etkili mücadele, sadece bizim çabası ve gayretiyle yapılmamaktadır. Suç ve suçlularla mücadelede bilinçli bireyler olarak vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var."

Reklam
Reklam

Okumuş, geçen yıl ilçede, kişilere karşı 819, takibi gerektiren 725, mal varlığına karşı 180, topluma karşı 58, millete ve devlete karşı 13, kaçakçılık 23 ve güvenlikle ilgili olmak üzere toplam bin 820 asayiş olayı meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli amir ve polis memurlarının yanı sıra mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: