Bozüyük'te Umreye Gidecekler Bilgilendirildi

Bozüyük'te Ramazan ayında umreye gidecek vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bozüyük'te Ramazan ayında umreye gidecek vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kasımpaşa Merkez Cami'nde yapılan toplantıda Müftü Burhan Çakır, vatandaşlara umre ibadetiyle ilgili bilgi verdi.

Çakır, Allah katındaki değerin, yapılan işler ve gidilen kutsal yerlerle ölçüldüğünü belirterek, parası olmasına rağmen umreye gitmenin herkese nasip olmadığını söyledi.

Umre ibadetinin, insanların imanını daha da ziyadeleştirmek, Allah'a olan samimiyeti ve sevgiyi arttırmak için yapılan kutsal bir yolculuk olduğunu ifade eden Müftü Çakır, umreye gidenlerin Allah'ın misafiri olduğunu ve dualarının kabul olacağını vurgulayan Çakır, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Oraya gittiğimizde kazanacağımız sevapları aklımızdan çıkarmayalım. Hacı annemiz ve amcamız oraya gittiğinde otele kapanmasın. Oralarda günümüzün çoğunu Kabe'de geçirelim. Kabe'yi seyretmek bile sevap. Elimizden geldiği kadar ibadet etmeye gayret edelim. Orada halimize ve hareketlerimize çok dikkat edelim. Orada dilimizi dünyalık işlerden tamamen sıyırıp, Kur'an okuma, dua ve tövbe etme, salavatı şerifler getirmeyle meşgul edelim. Bunları yaparsak çok kazançlı bir şekilde ülkemize dönmüş oluruz."

Çakır, umre boyunca herkesin başkasının haklarına saygılı bir biçimde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz