Bozüyük'te "Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığı" Semineri

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından "Uyuşturucu ve madde bağımlılığı" semineri düzenlendi.

BİLECİK il temas noktası temsilcisi Baş Polis Ramazan Avseven, uyuşturucu madde kullanan kişinin sahte mutlulukla karşılaştığını söyledi. Maddenin etkisinin düşmesiyle, insanda bedenen ve ruhen çöküntü başladığını belirten Ayseven, şöyle konuştu: "İnsandaki bu çöküntü olgusu daha sonra o insana aynı maddeyi daha fazla dozajda almasını gerektiriyor. Çünkü aradığı kısa süreli mutluluğu yeniden yakalamak istiyor. Kişi dozajı artırarak tekrar uyuşturucu madde alıyor. Her seferinde bedenen ve ruhen çöküntü meydan geliyor. Dozaj yükselttikten sonra da ölüyor. Bağımlı hale gelen insan özgürlüğünü kaybeder, kendine olan güveni zayıflar, kendini kontrol altında tutamaz, insani prensipleri yok olmaya başlar ve ideallerini yitirir. Bağımlı olan kişi, hayatın sadece ölümle sona ermediğinin yani yaşarken de ölündüğünün çarpıcı bir örneğidir." "Kendiniz, sevdikleriniz, çevreniz, ülkeniz ve insanlık için maddeye hayır" diyen Ataseven, madde kullanımına başlamada bir tek nedenin yeterli olduğunu, güvenli bir madde ve güvenli bir kullanım seklinin olmadığını, kullanan herkes için bağımlılık gelişme riskinin eşit olduğunu ve bağımlılığı engellemenin, kişinin kendi elinde olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: