Bozüyük'teki Yeşilkent Sentetik Saha Sporseverlerin Hizmetinde

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Yeşilkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 'Sentetik Saha' açılış töreni ile hizmete girdi.9. Geleneksel...

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Yeşilkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 'Sentetik Saha' açılış töreni ile hizmete girdi.

9. Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri Programı içerisinde yapılan açılış törenine KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Bilecik AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Erol Duğan, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Doğan Tunç, Ayhan Ersoy, Tamer Taşkın, Cengiz Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Gençağa Seraslan, Oğuz Sertler, İsmail Sağıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, Güneşspor Başkanı Ümit Kök, Yeşilyurt Spor Başkanı Nermin Nalbantoğlu, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, burada yaptığı açılış konuşmasında, “Burada Yeşilkent Mahallemizde Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından uluslar arası standartlarda sentetik yüzeyli futbol sahasının yapımını tamamladık. Sahamızı büyük bir sevinç ve mutlulukla siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yalnız bu sevinç ve mutluluğumuz dün aldığımız elim bir haberle yerini derin bir üzüntüye bıraktı. Hepinizin bildiği gibi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama sonrasında 42 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 100’ün üzerinde yaralı olduğunu öğrendik. Hiç beklemediğimiz bu üzücü olay sadece bizleri değil tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Bu elim olayda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Böyle güzel bir projenin ilçemizde hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan Gençlik Ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, Bilecik AK Parti Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Poyraz’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Lütfü Doyuk’a burada ilçemiz adına ve özellikle gençlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından söz alan KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr Fahrettin Poyraz yaptı ise, 'Spor aslında bizim ayrılmaz bir parçamız' diyerek, "Gün içinde yapmaya çalıştığımız ama çeşitli bahaneler üreterek yapmaktan kaçındığımız bir alan. Bunun en büyük sebeplerinden biri de spor yapılacak olan alt yapıların yeterli olmaması. Bugün burada Bozüyük ilçemiz için önemli bir eksiği tamamlıyoruz. Arsayı Bozüyük Belediyemiz temin etti, Gençlik ve Spor Bakanlığı üst yapısını yaptı. Yaklaşık 700 bin TL tutarında bir harcama ile bu hale getirdi. Saha şu anda amatör spor kulüpleri için müsabaka yapmaya uygun. Fakat Bal Ligi’nde mücadele eden takımlarımızın bu sahada müsabaka yapabilmeleri için portatif tribün yapma durumu olabilir. Amacımız gerek Milli Eğitim’de gerek sporda tüm tesislerimizi 7/24 kullanmak. Eskiden biz sahaya girdiğimizde bizi hemen çıkarırlardı. Aman dökmeyin aman kırmayın diye uyarırlardı. Biz bu tesislerin Bozüyük’teki bütün çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından kullanılmasını istiyoruz. Bu sahanın yapımı için arsa tahsis konusunda katkısı olan Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı’ya ve Belediye çalışanlarına, Gençlik Spor İl Müdürümüze ve Bakanlıktaki yetkililere çok teşekkür ediyorum. Burada zevkli, heyecanlı müsabakalar yapılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek tesisin açılış kurdelesi kesildi. Açılış karşılaşmasını yapmak üzere saha içerisinde hazır bulunan Güneşspor Kulübü 13-14 yaş gurubu futbol takımları Milletvekili Poyraz’a ve Başkan Vekili Bakıcı’ya çiçek takdim etti. Yapılan saha incelemesinin ardından tesiste ilk düdük çalındı. İlk pası Milletvekili Poyraz, Başkan Vekili Bakıcı’ya attı. Bakıcı’da topu oyuna vererek tesiste yapılan ilk karşılaşmayı başlattı. Yeşilkent Spor Tesisinin açılış töreni protokol üyelerinin burada oynanan açılış maçını bir süre izlemelerinin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz