Bozyazı Lisesi'nin 'tarihten Kurguya' Projesi Kabul Edildi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde eğitim-öğretim veren Bozyazı Lisesi'nin, ‘2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında Gençlik...

Mersin'in Bozyazı ilçesinde eğitim-öğretim veren Bozyazı Lisesi'nin, ‘2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunduğu ’Tarihten Kurguya’ isimli proje onaylandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Galip Göl, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında 18 Ocak-28 Şubat 2013 tarihinde proje teklif çağrısına çıktığını ve okul olarak ‘Tarihten Kurguya’ isimli proje ile başvurduklarını belirtti. Mersin’den başvuru yapan 3 okulun projesinin onaylandığını, bunlardan birisinin de Bozyazı Lisesi olduğunu dile getiren Göl, “Bakanlık tarafından Mersin’den başvuru yapan okullar arasında 3 okulun projesinin onaylanması ve bunlardan birisinin de Bozyazı lisesi olması ayrıca 3 okul içerisinde tek ‘genel lise’ olmamız bizim için ayrı bir gurur. Bozyazı Lisesi haklı olarak proje tabanlı eğitim çalışmalarında aldığı ödüllerle bölgedeki liderliğini sürdürmekte” dedi.

Reklam
Reklam

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu desteklerle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi amaçladığını vurgulayan Göl, "Ayrıca gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamak, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımız ‘2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı’ hazırladı. 13 Haziran 2013 tarihinde onaylanan projeler arasına girmeyi başaran ‘Tarihten Kurguya’ projesinin yürütücülüğünü Bozyazı Lisesi, koordinatörlüğünü ise tarih öğretmeni Begüm Balcı üstlenmiştir. Projede edebiyat öğretmenleri Tuğba Çolak ve Harun Çolak ile Tarih Öğretmeni Oğuzhan Sakarya eğitmen olarak görev alacaklardır" diye konuştu.

Projenin amacından da bahseden Göl, "Bozyazı, Anamur ve Aydıncık çevresinde sosyal yaşamın dışına itilmiş bir kısmı bedensel engelli 15-20 yaş arası gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak temel amacımız olacaktır. Engelli gençlerimizi tarihi eserleri daha yakından tanımak için bir araya gelmesini sağlamak ve yazdıkları deneme ve hikayelerle araştırdıkları dönemi kurgulatmak. Bu amaçla onları bir araya getirmek, topluma katmak. Yazdıkları eserleri yayınlamalarını sağlamak ve web üzerinden kendilerini takip ederek teknolojiye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, yazma becerisi kazandırmak gibi ve benzeri çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: