Bozyazı’da Afet Yönetimi Anlatıldı

Mersin’in Bozyazı ilçe Kaymakamlığı, ‘Afet Yönetimi’, ‘Sunum Teknikleri-Takım Çalışması’ ve ‘Kurumsal Bilgi Güvenliği’ konularında resmi...

Mersin’in Bozyazı ilçe Kaymakamlığı, ‘Afet Yönetimi’, ‘Sunum Teknikleri-Takım Çalışması’ ve ‘Kurumsal Bilgi Güvenliği’ konularında resmi kurum yöneticileri ve çalışanları bilgilendirildi.

Bozyazı Anemurion Otel’de yapılan bilgilendirme toplantısına Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak ile resmi kurum yöneticileri, okul müdürleri, sağlık personeli ve kamu çalışanları katıldı. Toplantıda, katılımcılara “Afet Yönetimi” hakkında bilgiler veren Kaymakam Erkayıran, görev yaptığı yerlerde Karadeniz’de sel, Erzurum’da deprem olmak üzere iki kez afetle karşılaştığını söyledi. Afet yönetiminin çok farklı bir mantığı olduğunu, normal zamandan çok farklı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Erkayıran, “Seri, dinamik ve soğukkanlı yaklaşmanız lazım. Özellikle yöneticiler olarak paniğe girdiğiniz zaman ve halk paniğe girdiği anda hiçbir şey yapılamıyor. Tam tersi bir etki yaratıyor. O mantığı yaşamayan da bilmiyor. Ve bu da insanın yaşamında bir veya iki kez başına geliyor. Ama önemli olan başa gelmeden önce hazırlığı yapmak” dedi.

Reklam
Reklam

Afetlerin kahraman yarattığını, afete müdahalede başarılı olunduğunda kahraman, başarısız olunduğunda ise yerin dibine geçildiğini veya tecrübesizliğinin ortaya çıktığını dile getiren Erkayıran, şöyle devam etti: “Önemli olan kahraman yaratmak değil, kurumsallaşmayı gerçekleştirerek böyle bir olay meydana geldiğinde herkesin ne yapması gerektiğini bildiği bir ortamda müdahale edilmesi. En son görev yaptığım Rize’de sel felaketinde afette başarılı bir müdahale gerçekleştirildiğine inanıyorum. 14 kayıp vermiştik. Daha sonra şöyle bir ihtiyaç hissettik; herkes afet olduğunda ne yaptığını bilsin. Çünkü afette müdahale ediyorsun ama Rize’de Sayın Valimizin talimatıyla afette etkin olabilecek bütün kuruluşların temsilcileriyle 5-6 toplantı yaptık ve bu önergeyi çıkarıp yayınladık. Bozyazı ilçemiz Allaha şükür deprem bölgesinde değil. En önemli yaşayabileceğimiz afet sel. Bu, geçmiş yıllarda burada yaşanmış. Allah bir daha göstermesin. Ama her türlü afete hazırlık olmamız gerekir.”

Reklam
Reklam

Afet zamanında kötü niyetli insanların ortaya çıktığını, özellikle organ hırsızları ve çocuk kaçıranların var olduğunu da kaydeden Erkayıran, bu nedenle afet zamanında Emniyet ve Jandarma birimlerinin çevre güvenliğini sağlamasının çok önemli olduğunu aktardı. Medya ile iletişimin de afet zamanında çok önemli olduğunun altını çizen Erkayıran, “Medyaya bilgi vermemiz çok önemli. Bilgi akışı sürekli olmalı, çünkü kaosa neden olmamak için kamuoyunun bilgilendirilmesi önemli. Dilerim ki, bu önergeyi kullanmayız” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Bozyazı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay, Sunum Teknikleri-Takım Çalışması ve Kurumsal Bilgi Güvenliği konularında katılımcıları bilgilendirdi. Kurumsal bilgiler içeren kağıtların çöpe atılmaması, kuruma gelen yabancı kişilerin bilgisayara yaklaştırılmaması, gelen e-postalara dikkat edilmesi, her e-postanın kabul edilmemesi ve kurumsal şifrelerin bir başkasına verilmemesi gerektiğini söyleyen Baturay, “Bunlara mutlaka dikkat edilmeli. Ayrıca, kuruma bir amir geldiğinde de sunum yapmak çok önemli. Buna da hazırlıklı olmalısınız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz