Bozyazı’da ‘insan Hakları’ Konferansı

Mersin’in Bozyazı İlçe Kaymakamlığı tarafından, ‘İnsan Hakları’ konulu konferans düzenlendi.10 Aralık 'Dünya İnsan Hakları Günü'...

Mersin’in Bozyazı İlçe Kaymakamlığı tarafından, ‘İnsan Hakları’ konulu konferans düzenlendi.

10 Aralık 'Dünya İnsan Hakları Günü' dolayısıyla düzenlenen konferansa, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, kurum amirleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak ise Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Taşkın Ketenci katıldı.

Reklam
Reklam

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, insanın yeryüzünde var olduğu süre içinde her zaman güvende olmak istediğini belirterek, “İşte 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen ‘İnsan Hakları Bildirgesi’ bu güvenliğin bir parçasıdır. İnsanlarımız bu bildirgede yazan haklara sahiptirler. Bizde bu bildirgede yer alan hakları vatandaşlarımıza duyurmak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Hocamıza buralara geldiği için teşekkür ederiz. Umarım ki kendisinin bizlere sunduğu fikirlerden, düşüncelerinden en iyi, en fazla şekilde faydalanırız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Taşkın Ketenci tarafından ‘İnsan Hakları’ konulu konferans verildi. Ketenci, konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: