Bozyazı'da 'kutlu Doğum Haftası' Etkinliği

Mersin’in Bozyazı ilçesinde ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği, vatandaşların yoğun katılımı ile Tekeli Çamlığı mesire alanında...

Mersin’in Bozyazı ilçesinde ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği, vatandaşların yoğun katılımı ile Tekeli Çamlığı mesire alanında yapıldı.

Bozyazı Müftülüğü'nün organize ettiği etkinliğe Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın, İlçe Müftüsü Adem Bebek, kurum amirleri ve vatandaşların katıldı.

Etkinlikte konuşan Bozyazı Müftüsü Adem Bebek, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek, "Allah hepimize güzel ahlak, güzel yaşam ve Peygamber Efendimizin yolundan gitmeyi nasip etsin" dedi. Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak ise, Tekeli Çamlığı mesire alanında yapılan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğinin bir gelenek haline dönüştüğünü ve bu yıl 8'ncisini kutladıklarını söyledi. Yabalak, "Bugün Peygamber Efendimizi anıyoruz. Ne mutlu bizlere. Allah sizlerden razı olsun, bizleri onurlandırarak yalnız bırakmadığınız için" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın da konuşmasında, Hz. Muhammed'in faziletlerinden, güzelliklerinden ve yaşamından örnekler verdi. Akın, “İnsanlar kendisine nasıl davranılmasını isterse, karşısındakine de öyle davranmalı. Şeytana uyan insanlık onurundan çok şey kaybeder” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla Tekeli Kız Teknik ve Meslek Lise öğrencileri arasında yapılan Hz. Muhammed Efendimize salavat yarışmasında 290 bin salavatla birinci olan Halime Bal, 278 bin salavatla ikinci olan Özlem Doğan ve 250 bin salavatla üçüncü olan Cennet Yıldız’a ödülleri, Kaymakam Mustafa Erkayıran ile belediye başkanları tarafından verildi.

Etkinlik çerçevesinde vatandaşlara gül dağıtıldı, kazanlarda kaynatılan kavurma-pilav ikram edildi, ilahiler söylendi. Etkinlik alanına gelen TIR ile Mersin Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışında bulunan vatandaşlardan kan alındı. Kan bağışına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Mersin Kızılay Kan Merkezi'nden Dr. Hasan Açık, “Etkinlik sonuna kadar 80 ünite kan toplarız” dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada Kutlu Doğum Haftası etkinliği alanında bulunan Alman uyruklu Hans-Ulrich Gerti çiftine Müftü Adem Bebek tarafından gül verildi. Protokol üyeleri Alman çift ile bir süre sohpet ederek günün anlam ve önemini anlattılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: