Bozyazı'da "obezite Çadırı" Kuruldu

Bozyazı Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda "obezite çadırı" kuruldu.

Bozyazı Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda "obezite çadırı" kuruldu.

İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Sorumlusu Dr. Ahmet Hakan Acı, çadırda, slayt gösterisi eşliğinde vatandaşları şişmanlık konusunda bilgilendirdi ve obetizeten kurtulmanın yollarını anlattı.

"Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam İçin Hareketli Olalım" programının bir parçası olarak Bozyazı'da bu uygulamayı başlattıklarını belirten Acı, "Obeziteyle mücadelede başarılı olmanın şartı doğru beslenmek ve hareketsiz yaşamdan kurtulmak lazım. Çünkü teknoloji geliştikçe bir çok şeyi oturduğumuz yerden yönetiyoruz. Bunlar da bizlere sağlığımız yönünden olumsuz etkilerle dönüyor. Bunu bir şekilde telafi etmemiz gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Obezite'nin getirdiği sorunlara kronik hastalıklar boyutunda bakıldığında, tedavisi zor ve ülke ekonomisi yönünden ciddi kayıplar veren, kişinin yaşam standardını aşağı çeken bir hastalık grubu olduğunu vurgulayan Dr. Acı, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız şeker, kanser, kalp, böbrek hastalığı gibi temel hastalıklarla karşılaşmakta. Daha birçok hastalığa neden olmakta. Bunları hep birlikte aşabiliriz. Bu konuda farkındalık yaratmak için buraya sizleri davet ettik. Sizlerde ailenize, çevrenize bu konuda örnek olabilirsiniz. Hareket etmeye, spor yapmaya zamanım yok cümlesini ben pek kabul etmiyorum. Aslında kendimize biraz zaman ayırmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bu konuda biraz duyarlı olabilirsek hep birlikte başarılı olabiliriz."

Bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının ardından vatandaşlara obezite ile mücadele konusunda broşürler dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: