Brahma Süs Tavuğu Üreticileri Kulüp Kurdu

Türkiye’de tutkunları her geçen gün artan Brahma süs tavukçuları kulüp kurdu.Türkiye’de Brahma ırkı tavukların geliştirilmesi...

Türkiye’de tutkunları her geçen gün artan Brahma süs tavukçuları kulüp kurdu.

Türkiye’de Brahma ırkı tavukların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla merkezi Manisa olan "Türkiye Brahma Kulübü" kuruldu. Geçtiğimiz aylarda çok sayıda kişinin katılımıyla genel kurulunu gerçekleştiren Türkiye Brahma Kulübü Genel Başkanlığına Emrah Bilgi seçildi.

Kulübün amacının Brahma ırkı tavukların yetiştiriciliğini ve damızlık teminini sağlamak olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Emrah Bilgi, “Derneğimizi üyeler arası aktivitelerde Brahma yetiştiriciliği eğitimini, görsel yarışmalarını, sağlık, kafes ve ekipmanlarının teminini, hakem teminini, hakem eğitimini, yem ve besin teminini, üyelerine destek vermek amacı ile kurduk” dedi.

Reklam
Reklam

Derneğin kurulması ile beraber Brahma severlerin kurumsal bir yapı etrafında toplandığını ifade eden Bilgi, derneğin en önemli amaçlarından birinin de çocuk ve gençlere kanatlı hayvan sevgisi aşılamak olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: