Brawn mutluluğunu ifade edecek kelime bulamıyor

Ross Brawn, takımın Avustralya Grand Prix'deki dublesini anlatmak için kelime bulamadığını, duygularını ifade etmekten aciz kaldığını belirtti.

Jenson Button baştan sona değin kontrollü bir yarış sonunda, yeni Brawn GP ile sezonun ilk yarışında podyumun tepesine çıkmayı başardı. Takım arkadaşı Rubens Barrichello ise startta çok iyi olmamasına ve iki çarpışmaya rağmen finişi geçen ikinci sürücü oldu.

BBC'ye konuşan Brawn, tüm takımla birlikte yaşadıkları sevincin çok duygusal olduğunu belirterek, "Bunu gerçekten kelimelere dökemiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Brawn, "Elbette kolay olmadı. Herşeye çok dikkat etmek zorunda kaldığımız zamanlar oldu. Tabii kidayanıklılık da bir meseleydi, çünkü kış testlerinde bu konu üzerinde çok fazla test imkanımız olmamıştı" dedi.

Brawn, "Rubens startta problem yaşadı. Burada aracında biraz hasar meydana geldi, çok iyi görünmüyordu. Yani gerçekten inanılmaz, bundan daha iyi bir sonuç olamazdı" diye konuştu.

Takım CEO'su Nick Fry da, beklenmedik bir sonuç aldıklarını işaret ederek, "Kesinlikle masla gibi" ifadesini kullandı.

BBC'ye konuşan Fry, "Gerçekten bunu başardığımıza inanamıyorum. Kubica prime lastiklere geçince endişelenmiştik, fakat sonunda başardık" dedi.

Fry, "Herkes, müthiş çaba gösterdi. Brackley'deki herkes, Mercedes-Benz'deki herkes harika, harika
bir iş çıkardı" diye konuştu.

Honda'nın F1'den çekilmesinden sonra takımın geçirdiği belirsizlik döneminde herkesin özverili çalışmasını sürdürdüğünü hatırlatan Fry, "Çoğumuz ya işsiz kalacaktık, ya da birşeyler yapacaktık. O yüzden bu sonuç herkes için dünyalar değerinde. Sürücülerimiz de kış döneminde fiziksel hazırlılıklarını korudlar. Araç ise tek kelimeyle harika" dedi.

Reklam
Reklam

Fry ayrıca, "Jenson bu dönemde, takıma bağlılığını ve sadakatini ortaya koydu. Başka alternatifleri vardı ama işsiz kalma riskine karşın burada bizimle kalmayı tercih etti. Starttan finişe kadar üstün bir sürüş gerçekleştirdi. Her iki pilotumuz da harika bir yarış çıkardı" ifadelerini kullandı.

TurkiyeF1.com