Brezilya Devlet Başkanı, Türk işadamlarını yatırıma çağırdı

Türkiye ile Brezilya arasında dostluk rüzgarları her geçen gün güçlü esiyor. Geçen yıl Başbakan Recep...

Türkiye ile Brezilya arasında dostluk rüzgarları her geçen gün güçlü esiyor. Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Amerika'ya çıkarmasının ardından bu kez Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff Türkiye'ye geldi.
Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)'un organize ettiği Türkiye-Brezilya Ticaret ve Yatırım Forumu için Ankara'ya gelen Devlet Başkanı Rousseff, Hilton Otel'de Anadolu'nun dört bir yanından gelen işadamlarına seslendi. Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğine dikkat çeken Rousseff, Türk işadamlarını Brezilya'ya yatırım yapmaya çağırdı.
Foruma katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise Türkiye ile Brezilya arasındaki yaklaşık 2 milyar dolarlık ticaret hacmini daha yukarılara çekmek istediklerini bildirdi. Türkiye'nin konumuna dikkat çeken Çağlayan, Brezilyalı firmaların Avrupa, Asya ve Afrika için Türkiye'yi üs olarak kullanabileceklerine vurgu yaptı. Türkiye ile Brezilya'nın birçok yönden benzerliklerinin bulunduğunu hatırlatan Bakan Çağlayan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Brezilya pazarının sunduğu fırsatlar bulunduğunu belirten Çağlayan, Türk işadamlarına Brezilya pazarında yer bulabilmek için acele etmelerini tavsiye etti.
TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral de düzenledikleri ticaret zirveleri ile 25 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturduklarını aktararak, Türkiye ekonomisinin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarının süreceğini kaydetti. Forum sonunda TUSKON Başkanı Meral, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'e günün anısına cam işlemeli bir hediye takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz