Brezilya Devlet Başkanı'ndan tepki!

Corinthians taraftarı olan Brezilya Devlet Başkanı Lula, Fenerbahçe'nin, Santos ve Cristian'ı almasına tepki gösterdi, "2010'da 100. yılını kutlayacak kulübün iki yıldızını satmasına inanamıyorum" dedi

Fenerbahçe, koyu bir Corinthians taraftarı olan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Lula da Silva'yı kızdırdı. Sarı-lacivertli kulübün, Corinthians'ın önemli oyuncuları Dos Santos ve Cristian'ı transfer etmesi Başkan Lula'nın tepkisine neden oldu.

Lula, Corinthians'ın, Dos Santos ve Cristian'ı satmasının ciddi bir hata olduğunu savunarak bu transferleri onaylamadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Corinthians kulübünün 2010 yılında 100. yılını kutlayacağını hatırlatan Lula, "Takım için büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Dos Santos ve Cristian'nın Fenerbahçe'ye satılmalarına inanamıyorum. Artık kim bana Corinthians'ın tıpkı 2007 yılındaki gibi ikinci lige düşmeyeceğini garanti edebilir" dedi.

'İkinci lig endişem var'

Corinthians kulübüyle bu satış öncesi bir toplantı yaptığını da belirten Başkan Lula şöyle devam etti:

"Kulüp yöneticileri, bana 100. yılın kutlanacağı 2010'da Libertadores Kupası'nı kazanma sözü vermişlerdi. Ancak Dos Santos ve Cristian'ın satılmasıyla bırakın kupa almayı, ikinci lige düşme endişesi taşımaktayım."

Başkan Lula, Brezilyalı futbolcuların yurt dışına transferini yeniden düzenleyecek bir yasa hazırlığı içinde olduğunu da belirterek, "Yasa çıkınca kulüpler istedikleri gibi yıldızlarını satamayacaklar" diye konuştu.