Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jardim Eskişehir’de

Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim ve beraberindeki heyet, Vali Dr. Kadir Koçdemir’i ziyaret...

Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim ve beraberindeki heyet, Vali Dr. Kadir Koçdemir’i ziyaret etti.

Ziyarette, Büyükelçi Jardim’in yanı sıra Brezilya’nın Eskişehir Fahri Konsolosu Muharrem Özgüven, Bursa Fahri Konsolosu Silvyo Benbassat ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lilian Maria Tonella Tüzün de yer aldı.

Ziyaret esnasında konuşan Vali Koçdemir, Büyükelçi Jardim’in ziyaretinin ve Eskişehir’de fahri konsolosluk açılmasının iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir boyut kazandırmasını temenni etti. Eskişehir gelişmekte olan bir kent olduğunu aktaran Koçdemir, kentin havacılık, savunma sanayi ve raylı sistemler alanında ciddi bir ivme gösterdiğini söyledi. Eskişehir’in UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Başkentliği ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği olmak üzere iki ayrı başkentlik unvanı taşıdığını hatırlatan Koçdemir, “Bu etkinliklerdeki sloganlarımızdan birisi ‘Her Yere ve Herkese Yakın’ şeklindedir. Gerçekten Eskişehir’de yaşayan insanlar zihniyet olarak dünyaya açık insanlardır. Çünkü Eskişehir’de yaşayan insanların geçmişinde göç vardır. Belki burada yaşayan insanların yüzde 60’tan fazlasının dedesinin mezarı burada değildir. Bu da onları dünyaya ve gelişmelere açık hale getirmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Dr. Koçdemir, Brezilya’nın yeni enerji sistemleri, havacılık, moda ve tekstil endüstrisi gibi alanlarda ileri seviyelerde olduğunu ifade ederek, “Fakat bütün bunlara rağmen Brezilya’ya Eskişehir’den yapılan ihracat ve ithalat rakamlarımız 1 milyar doları geçmemiştir. Bu ziyaretlerin hem ekonomik hem kültürel alanda işbirliği ve alışverişin, etkileşimin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Büyükelçisi Marcelo Jardim ise, Muharrem Özgüven’in Brezilya Devlet Başkanı tarafından Eskişehir’e fahri konsolos atandığını ve bundan gurur duyduklarını bildirdi. Brezilya Devleti’nin, bölgenin ve Eskişehir’in önemi nedeniyle burada bir fahri konsolosluk açmaya karar verdiğini dile getiren Büyükelçi Jardim, Eskişehir’in iki üniversitesi, araştırma, teknoloji ve diğer alanlardaki başarılarına da dikkat çekti.

Öte yandan Büyükelçi Jardim, Vali Dr. Kadir Koçdemir’in Eskişehir’de Brezilya Günleri yapılabileceği yönündeki önerisine, “Çok iyi bir fikir” diyerek karşılık verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: