Briatore: "Alonso'nun ayrılışı iyi oldu"

(TürkiyeF1.com) - Renault patronu Flavio Briatore, Fernando Alonso'nun takımdan ayrılma kararının, takım açısından da iyi olduğunu söyledi. İspanyol pilot, geçtiğimiz sezon 24 yaşındayken şampiyon olarak Formula 1 tarihinin en genç şampiyonu ünvanını kazanmış ardından 2007 için McLaren'la anlaşma imzalamıştı. Hala Alonso'nun menajerliğini yürüten Briatore, Alonso'nun takımdan ayrılışının bir kayıp olduğunu belirterek, "Alonso genç yaşında takımdan birlikte çok şey kazandı. 5 yıldır buradaydı. Yeni bir atmosfer yeni bir mücadele ruhu arıyordu" dedi.

Reklam
Reklam

Briatore, Renault tarafından yayınlanan mülakatında, "Benimle konuşmuş olsaydı, ona geleceği için yapması gerekenler konusunda farklı fikirler verebilirdim" dedi.

Briatore, "Sonunda, öyle veya böyle, bu değişiklik takım için de iyi oldu. Bir döngüye giriyorsunuz ve eğer değişmezseniz artık yarış kazanmalar sona eriyor. 10 yıl önce Benetton'un başına gelen buydu veya geçtiğimiz yıl Ferrari'nin yaşadıkları. Belki bu şekilde devam etseydik Renault da aynı durumla karşılaşabilirdi" dedi.

Michael Schumacher'in 1994'te ve 1995 şampiyon olduğu Benetton takımının başında bulunan Briatore, "Şimdi, 2007 için biz de, Renault'un McLaren ve Alonso'yu geçmesi için yeni bir motivasyon kazandık" diye konuştu.

Pazar günkü Monaco GP'den yeni bir zaferle ayrılmayı düşünen Briatore, Alonso'nun takımdan ayrılışının bu nedenlerden dolayı kendileri için de iyi olacağını tekrarladı.

İtalyan patron ayrıca, önümüzdeki yarış için podyumun tepesine çıkması muhtemel isimleri Schumacher, Alonso, takım arkadaşı Giancarlo Fisichella ve McLaren pilotu Kimi Raikkonen olarak açıkladı. Bu arada gelecek vadeden pilotlar hakkındaki yorumunda Briatore, İngiliz Lewis Hamilton ve Finlandiyalı Heikki Kovalainen'in isimlerini zikrederek, "Bunlar yarış kazanabilecek muhtemel adaylar" dedi.

Reklam
Reklam

Fisichella'nın bu sezon sonunda kontratı sona eriyor. Test pilotu Kovalainen'in ise yarışlara çıkabileceği ifade ediliyor. Hamilton'ın ise McLaren tarafından destekleniyor ve Finlandiyalı Kovalainen de gelecek yıl takımda kokpite geçmeyi gözlüyor.