Briatore: "Bütçe sınırlaması şok bir karar"

Renault patronu Flavio Briatore, Formula 1 Takımlar Birliği'nin (FOTA), halihazırda maliyetlerin düşürülmesine yönelik girişimleri sürerken, FIA'nın 2011 yılından itibaren takımlara bütçe sınırlaması getirme kararının kendisini "şoke" ettiğini söyledi.

FOTA, kural değişiklikleriyle sağlanan tasarrufların 2010 yılına kadar maliyetleri yarı yarıya düşüreceğine inanıyor. Ancak FIA daha radikal bir karar alarak takımların bütçelerini 30 milyon sterlinle sınırlandıracak.

FIA kararı, 30 milyon sterlinlik bütçe sınırlamasına uyan takımlara, limitsiz harcamalar yapan takımlara göre daha fazla teknik serbestiyet tanınması imkanını sunuyor.

Reklam
Reklam

FIA kararı, 30 milyon sterlinlik bütçe sınırlamasına uyan takımlara, limitsiz harcamalar yapan takımlara göre daha fazla teknik serbestiyet tanınması imkanını sunuyor.

FOTA Başkanı Luca di Montezemolo'nun bundan FIA kararından duyduğu endişeyi tekrarlayan Briatore, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu konuda bir araya gelip, meseleyi ele almamız lazım. Çünkü
takımlar zaten maliyetlerin düşürülmesine yönelik çok ciddi adımlar attı" dedi.

Formula 1'in çok yönlü ve karmaşık bir spor olduğunu ifade eden Briatore, "Bazen maliyetleri düşürmeye çalışırken, aksine artıyor. Bunu stabil hale getirmemiz lazım. O yüzden bu konuyu
federasyonla tekrar müzakere etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Briatore, "Açıkçası şoke edici bir gelişme. Tüm tarafların, hedefe ulaşmak için birlikte çalışması gerekiyor. Ekonomik kriz herkesi telaşlandırdı. Formula 1'I daha etkin hale getirmemiz lazım. Fakat bazen kabul etmeye zorlandığımız cümleler bizi memnun etmiyor" dedi.

Takımlar halihazırda 2009 ve 2010'a yönelik inanılmaz ilerlemeler kat ettiğini vurgulayan Briatore, FOTA'nın bu konuda daha büyük adımlar atmaya hazır olduğnu, bununla birlikte FIA ile işbirliğinin de sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Sözkonusu bütçe kısıtlamasının takımların farklı kurallara göre yarışma ihtimalini ortaya çıkarabileceğini söyleyen Briatore, "Formula 1, herkes için aynı kuralları uygulamak zorunda. Ancak ondan sonra bütçeleri tartışırız. Bence tüm araçlar aynı kurallarla üretilmelidir" dedi.

TurkiyeF1.com