Briegel'den futbolculara yumurta yasağı

Ankaragücü Teknik Direktörü Hans Peter Briegel, 2010 yılında, 100. yılını kutlayacak olan takımının başında olmayı çok istediğini söyledi.

Ankaragücü, yeni sezon hazırlıklarını, günde çift antrenmanla sürdürüyor. Cemal Aydın Spor Kompleksi'nde bugün yapılan sabah antrenmanına, daha önceki idmanlarda takımdan ayrı çalışan Ahmet Dursun ile Sedat da katıldı.

Briegel gazetecilerin, Ankaragücü'nün 3 sene sonra 100. yılını kutlayacak olmasını hatırlatmaları üzerine, "100. yılında Ankaragücü'nün başında olmayı çok isterdim ancak futbolda ne olacağı önceden belli olmuyor" diye cevap verdi.

Reklam
Reklam

Ankaragücü'ne transferinin çok geç gerçekleştiğini bu nedenle de Almanya'dan futbolcu getirme imkanın olmadığı ifade eden tecrübeli teknik adam, "Ankaragücü'ne gelişim transfer sezonunu sonlarına denk geldi. Eğer bir kaç ay önce takımın başına gelebilseydim o zaman Alman futbolcu da getirebilirdim " dedi.

İstediği bazı oyuncular olduğunu ancak kulüpleriyle anlaşmalarının devam ettiğini ifade eden Briegel, bu isteklerini başkan Cemal Aydın'a ilettiğini söyledi.

Bazı oyuncuların gerçek performanslarını yakalayamadığını belirten Alman teknik adam, "Çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bazı oyuncularım henüz gerçek performanslarını yakalayamadı. Sezon başına kadar herkesin form tutmasını istiyorum" diye konuştu.

Takımdaki genç oyuncuların durumlarına da değinen Briegel, genç oyuncularından çok memnun olduğunu ancak doğal olarak da eksikliklerinin bulunduğunu söyledi. Bazı şeyleri öğrenmeleri için zamana ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Briegel, "Daha 18 yaşındalar, eksiklikleri olması normal. Sistemi öğrenmeleri gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

FUTBOLCULARA YUMURTA YASAĞI Teknik direktör Briegel futbolcuları yumurta yememeleri konusunda uyardı. Antrenman öncesi futbolcularla toplu halde konuşan Alman teknik adam, 2 hafta önce yapılan sağlık kontrolünde kolesterolü fazla çıkan futbolcuları yumurta yememeleri konusunda ikaz etti.

AVUSTURYA KAMPI BAŞLIYOR
Yeni sezon hazırlıklarını tesislerde günde çift antrenmanla sürdüren sarı-lacivertlilerin Avusturya kampı 16 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Pazartesi günü Avusturya'nın Insbruck kentine gidecek olan sarı-lacivertliler buradan Seefeld'e geçerek 28 Temmuz'a kadar çalışmalarını burada sürdürecek.

Ankaragücü, Avusturya kampında SV Axams, Pananios FC, Olympiakos ve Brasov takımları ile hazırlık maçı yapacak.

TAKIMDA DİL KARMAŞASI
Yeni sezona Almanların ünlü ismi Hans Peter Briegel yönetiminde başlayan Ankaragücü'nde 6 futbolcunun Almancayı ana dili gibi konuşuyor olması dikkati çekiyor.

Briegel'in yardımcıları Hubertus Meyer ve Norbert Hauenstein'in yanısıra, Ahmet Dursun, Mustafa Özkan, Yunus, Yasin, Tevfik, Augustine ile birlikte Almanca konuşanların sayısı 9'a yükselirken, Ganalı Habib Muhammed'in çok az İngilizce biliyor olması da ayrı bir dil karmaşasına yol açıyor.

Reklam
Reklam

Briegel'in direktiflerini Almanca bilmeyen futbolcular için tercüman Ahmet Genç anında çevirirken, yardımcı antrenör Hubertüs Meyer de Habib Mohammed için İngilizce çeviri yapıyor.