Briketçiler Taşınmak İstemiyor!

Şanlıurfa Yenice Yapı Kooperatifi esnafı Belediye’nin ‘yeni siteye taşının’ önerisine sıcak bakmıyor.

Peki neden, esnaf ne istiyor, Belediye ne öneriyor?

Şanlıurfa merkeze bağlı Yenice Mahallesi sınırlarında bulunan 80 kişilik yapı kooperatifine Belediye tarafından yeni bir site alanı tahsis edildi. Kooperatif esnafından tahsis edilen alana taşınması istendi. Edinilen bilgiye göre, başlangıçta teklifi memnuniyetle karşılayan esnaf taşınmak için gün saymaya başladı. Birkaç esnaf yeni gösterilen alanda kendilerine ev yaptı. Ancak daha sonra alanda alt yapı, su ve elektrik sıkıntısı baş gösterince esnaf yeni siteye taşınma kararını erteledi.

Reklam
Reklam

ALTYAPI, YOL, SU VE ELEKTRİK İSTİYORUZ

Konuyla ilgili konuşan birikeçti esnafı, “Bizi buradan kaldırıyorlar. Orada su, elektrik, trafo yok. Biz nasıl oraya gidelim. Trafo, yol, elektrik istiyoruz” dedi.

Bir başka esnaf ise, “Dileğimiz bizi oraya sevkeetmeden önce yeni siteye alt yapı, su ve elektrik götürmeleridir. İkide bir gelip “buradan çıkın” diyorlar. Yaptıkları tek icraat bu. Sayın başkandan tek ricamız; orayı bir an önce hazırlasınlar. Altyapısını yapsınlar, bitirsinler biz de oraya taşınalım” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYLE SIKINTIMIZ YOK, BİZE YARDIMCI OLUYORLAR!

Görüşlerini aldığımız Yenice Yapı Kooperatifi Başkanı Zeynel Kaya konuyla ilgili görüştüğü belediye yetkililerinden olumlu yanıt aldığını belirterek, “Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Güllüoğlu, Mahmut Kırıkçı başta olmak üzere bütün belediye erkânına teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oluyorlar. Bir buçuk yıl uğraştık işimiz güzel bir şekilde tamamlandı. Esnafın istekleri üzerine defalarca Fen İşleri’ne gittim. Bana dediler ki suyunuz ihaleye verilmiş. Elektrik için de size yardımcı oluruz.”

Reklam
Reklam

Kooperatif Başkanı Zeynel Kaya, “Kimse bize buradan çıkın dememiş. İbrahim Gülloğlu’na geçen gün durumu arzettim. Bana dedi ki, Kurban Bayramı’na kadar taşınma işi bitse güzel olur.”

ESNAFIMIZ İŞİ YOKUŞA SÜRÜYOR

Zeynel Kaya, “Bizim esnafımız biraz işi yokuşa sürüyor. 5-10 bin liralık kulübesine bir daire parası istiyor. Suç Belediye’de değil bizde. Ben dedim, bayındırlıktan bir memur gelsin. Kulübelerin değeri neyse bankaya yatırsın, isteyen çeker istemeyen çekmez.”

‘ÖNCE İŞYERLERİNİ KURUN HİZMETLER SONRA ONA GÖRE YAPILIR’

Kaya, “Hiçbir sıkıntımız yok. Sıkıntısı olan varsa gelsin konuşalım, yardımcı olalım. Esnaftan ricamız; bir sıkıntı varsa gelip bize söylesinler. Birlikte çözelim. Ben tek başıma bir şey yapamam. Belediye’den ricamız bize önce suyumuzu vermesi. DEDAŞ yetkilileri ile görüştüm. Herhangi bir binanın, işyerinin olmadığı bölgeye elektrik hizmeti götüremeyeceklerini önce binaların, işyerlerinin kurulması gerektiğini söylediler. Ancak ondan sonra elektrik hizmeti getirilebilirmiş” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: