British Museum'daki Halikarnas Mozolesi Parçalarının Bodrum'a Getirilmesi

Avukat ve film yapımcısı Remzi Kazmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan, Osmanlı döneminde İngiltere'ye gönderilen ve halen British Museum'da sergilenen

Avukat ve film yapımcısı Remzi Kazmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan, Osmanlı döneminde İngiltere'ye gönderilen ve halen British Museum'da sergilenen Halikarnas Mozolesi'nin parçalarının ana vatanına dönmesi için yapılacak çalışmalara destek vermesini istedi.

Remzi Kazmaz, Bodrum Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında bazı parçaları British Museum'da bulunan Halikarnas Mozolesi'nin dünyanın 7 harikasından birisi olduğuna dikkati çekti. Parçaların Osmanlı döneminde İngiltere'ye gönderildiğini anlatan Kazmaz, bu parçaların geri getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan, mozole parçalarının ana vatanına dönmesi için yapılacak çalışmalarda destek isteyen Kazmaz, "Sivil toplum örgütleri olarak bir çalışma başlattık. Bakanlık bu konuyla ilgili bize söz verdi. Bodrum Belediye Başkanı olarak sizden de gerekli desteği istiyorum" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon da, mozolenin geri alınmasına imza atanlardan birisinin de kendisi olduğunu ifade etti. Dünyanın 7 harikasından birisinin Bodrum'da olmasından dolayı şanslı olduklarını vurgulayan Kocadon, "Biz mozoleyi yeterince ne tanıtabildik ne de bundan faydalanabiliyoruz. Çünkü mozoleyi anıt mezar olarak düşünüyoruz. Ama öyle değildir. Mozole bu topraklarda yaşayan aşkın, gücün ve sadakatin bir simgesidir" diye konuştu.

Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: