Bsmmmo Başkanı Mesut Topçu:

Makro ekonomik açıdan bakıldığında 2012’nin başarılı bir yıl olarak tamamlandığını söyleyen BSMMMO Başkanı Mesut Topcu,...

Makro ekonomik açıdan bakıldığında 2012’nin başarılı bir yıl olarak tamamlandığını söyleyen BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, “Ancak, konuya özel kesim ve vatandaş cephesinden baktığımızda durumun pek parlak olmadığını görüyoruz. Giderek siyasi istikrarın da bozulma eğilimine girdiği bu süreçte 2013 yılının ekonomik anlamda parlak bir yıl olacağını söylemek güç” dedi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu, 2012 yılına dair ekonomik değerlendirme yaparken, 2013 yılına ilişkin görüşlerini paylaştı. “Konuya makro ekonomik açıdan baktığımızda 2012 yılının, başarılı bir yıl olarak tamamlandığını söyleyebiliriz” diyen BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, “Özellikle Avrupa’nın ekonomik krizden derin bir şekilde etkilendiğini dikkate aldığımızda, Türkiye’nin krizden en az hasarla çıktığını söyleyebiliriz. Cari açık, yıllık enflasyon, dış borçlanma maliyeti ve bütçe açığı gibi makro ekonomi verilere baktığımızda son 15-20 aylık verilerin en iyi seviyesi olduğunu görüyoruz. Kısacası kamuda problem görünmüyor. hükümetin makro ekonomik açıdan başarılı olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özel kesim ve vatandaş cephesinden bakıldığında ise durumun pek parlak olmadığını söyleyen BSMMMO Başkanı Topcu, “Kapanan şirket sayısı yüzde 24, karşılıksız çek sayısı yüzde 46 artmış. Takibe düşmüş kredilerde de yaklaşık yüzde 20’lik artış görüyoruz. Bu yüzden iş dünyasının ciddi sıkıntıda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle, son iki ayda işsizlikte ciddi artış var. Tüketici kredilerinde yüzde 28’i aşan batık krediler ve kredi kart borcunu ödemeyenlerin yüzde 88 arttığı bir ortamda vatandaşın durumuna da iyi diyemeyiz. Giderek siyasi istikrarın da bozulma eğilimine girdiği bu süreçte, 2013 yılının ekonomik anlamda çok parlak bir yıl olacağını söylemek gerçekten de güç” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: