BTC'de ilk sevkıyatta ''idari iş gecikmesi''

Adana -(AA) Azeri petrolünü dünya pazarlarıyla buluşturan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattından Adana'nın Ceyhan ilçesindeki terminale ulaşan ilk petrolün, idari işlerin tamamlanamaması nedeniyle yüklemesinin geciktiği belirtildi.

Geçen hafta terminale yanaşan Catoni Gemi Acenteliği'ne bağlı İngiliz bandıralı "The British Hawtharne" adlı tanker gemiye, ilk petrol pazar akşamı ulaşmasına karşın 3 günden beri yükleme yapılamadı.

BOTAŞ BTC Proje Direktörü Yardımcısı Gökmen Çöloğlu, BTC CO'nun petrolün yüklenmesi ile ilgili gümrük işlemlerini tamamlayamadığını ifade ederek, "BOTAŞ tarafında ne teknik ne de idari bir sorun var. Bütün sorun her zaman olduğu gibi BTC CO'nun kendi uhdesinde olan işleri yapmasındaki gecikmede..." dedi.

Reklam
Reklam

BTC yetkilileri de, tanklara dolum işleminin bittiğini, tanker gemiye dolum işleminin ise izinler ve çeşitli evrak işlerinin tamamlanmasının ardından bugün-yarın gerçekleşeceğini ifade ettiler.

Yükleme işleminin 12 saat sürebileceği, ilk petrolü İtalya'nın Savona Limanı'na götüreceği belirtilen The British Hawtharne adlı gemiye 85 bin metrik/ton petrol yüklemesi yapılmasının beklendiği bildirildi.