Btc’den Erzurum, Kars Ve Ardahan’da Toplumsal Kalkınmaya Destek

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan...

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen “Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” tamamlandı.

Kars KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü ve Proje Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.

Düzenlenen törene Kars Valisi Eyüp Tepe, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, BP Türkiye Ülke Başkan Yardımcısı Hakan Türker, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu, Kars KOSGEB İl Hizmet Müdürü Mustafa Işık, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, BTC Şirketi Toplumsal Yatırım Programı Danışmanı Ali Kapucu ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldılar.

Reklam
Reklam

Uygulamalı Girişimcilik eğitim programına BTC Boru Hattı’nın geçtiği yerleşimlerden toplam 40 kişi başvurdu. Başvuranlar arasından Susuz ilçesinden 2 kadın ve 4 erkek, Sarıkamış ilçesinden 4 erkek, Selim ilçesinden 2 kadın ve 5 erkek, Kars merkezden ise 1 kadın ve 2 erkek olmak üzere toplam 5 ‘i kadın 15’i erkekten oluşan 20 kişilik bir katılımcı grubu oluşturuldu.

Kursu başarıyla tamamlayarak sertifika alan 19 gencin büyük çoğunluğu, KOSGEB veya BTC’nin sağlayacağı desteklerle bugüne kadar hayalini kurdukları kendi işyerlerine sahip olmanın mutluluğunu bir an önce yaşamak istediklerini ifade ettiler.

Deneyimli bir akademisyen tarafından verilen eğitim programında girişimcilik ile ilgili temel bilgiler, girişimcinin sahip olması gereken kişilik özellikleri ve girişimciliğin temel unsurları ele alındı. Ayrıca, eğitimler sırasında iş fikri ve iş fikri geliştirme yöntemleri konusunda farklı görüş ve yorumlar da tartışıldı.

Girişimcilerin KOSGEB desteklerinden yararlanmalarının ön koşulu olan “İş Planı” kavramı ile iş planının öğelerine yönelik olarak işletmelerin temel fonksiyonları olan mal veya hizmet üretimi, pazarlama, finans ve yönetim konularında çeşitli bilgiler aktarıldı. Ayrıca, teorik olarak anlatılan başlıkların uygulamaya dönüştürülmesi için atölye çalışmaları yapıldı ve pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı ve finansal plan üzerinde duruldu. Bireysel iş planlarının adım adım hazırlanması için verilen eğitimde tüm katılımcılardan örnek iş planı dosyası hazırlamaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz