BTK: Siber saldırı 19.15’te zirve yaptı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, (BTK) internete yapılan siber saldırının 9 Haziran 2011 günü saat...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, (BTK) internete yapılan siber saldırının 9 Haziran 2011 günü saat 17:50’de başladığını açıkladı. Saldırının saat 19:15’de zirve yaparak yaklaşık 2 Gbps hızına kadar çıktığına dikkat çeken BTK, saat 22:00 itibariyle azalan saldırıyı düzenleyenlere dönük tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Saldırılar hakkında mahkeme yolunun kullanılacağına dikkat çekildi.

BTK’dan yapılan yazılı açıklamada internete yapılan hacker saldırılarına ilişkin değerlendirme yapıldı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) sistemlerine yapılan saldırının sembolik olmadığına işaret edilerek, başkanlığın daha önce de saldırıya maruz kaldığına dikkat çekili. Açıklamada, “Yapılan bu saldırı sembolik değildir. Ayrıca “TİB sistemlerinin 15 ila 30 dakika süreyle erişilemediği” şeklindeki haberler de kesinlikle doğru değildir. TİB sistemleri 9 Haziran 2011 günü gerçekleşen siber saldırı sebebiyle hiçbir zaman devre dışı kalmamıştır. Alınan bazı güvenlik tedbirleri farklı yorumlanmış ve kesinti şeklinde algılanmıştır.” denildi.

Reklam
Reklam

SALDIRILARA KATILANLAR ÜLKE GÜVENLİĞİNİ HİÇE SAYIYOR

Türkiye dışından gelen saldırılar için gerekli önlemlerin alındığına vurgu yapılarak, Türkiye içinden gelen saldıranların da tespit edilmeleri için çalışmalar başlatıldığı kaydedildi. Elde edilen verilerin adli ve idari birimlerle paylaşılacağı ifade edilerek, “Bu saldırılara katılanların kendi bilgisayarlarını, banka şifrelerini ve e-posta şifrelerini 3.şahıslara açmaları kişisel güvenliklerini ve ülke güvenliğini hiçe saydıklarının açık göstergesidir. Bu süreçte Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile uyum içersinde çalışma sergileyen erişim sağlayıcılara, işletmeciler ile kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.” değerlendirmesi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz