BTSO Başkan Adayı İbrahim Burkay, Seçime 'Payitaht Çarşısı' Ile Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başkan adayı İbrahim Burkay, seçim çalışmalarına, bir zamanlar esnaflık...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başkan adayı İbrahim Burkay, seçim çalışmalarına, bir zamanlar esnaflık yaptığı çarşıdan başlayarak, 'Payitaht Çarşısı' projesini tanıttı.

BTSO başkan adayı ve 2023 Platform Sözcüsü İbrahim Burkay, seçim çalışmasına kapalı çarşıdan başladı. Okçular Çarşısı'ndan başlayarak tek tek esnafı gezen başkan adayı Burkay, bir zamanlar esnaflık yaptığı iş yerinin önünden geçerken duygulandı. Seçilmeleri halinde çarşıyı eski ihtişamına kavuşturacaklarını belirten Burkay'a, esnaflar ise büyük ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Hazırladıkları, 16 makro projenin ilki olan 'Payitaht Çarşısı' projesini, Kozahan'daki toplantıda açıklayan İbrahim Burkay, "Başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere, Bursa Tarihi Çarşılar Birliği yönetimi ve çarşı dernekleri bugüne kadar çok önemli adımlar attı. Ama hep bir nokta eksik kaldı. Eksik olan da Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO gibi kurumların içinden çıktığı çarşıya gereken önemi ve desteği vermemesiydi.” dedi.

Kendileri ile birlikte, BTSO’nun yanı sıra Bursa’nın da değişeceğini aktaran Burkay, şunları söyledi: "Bizler şu çarşıda yetiştik ve iş hayatında farklı kademelere gelme şansını yakaladık. Biz bu çatıdan beslendik. Sahip olduğumuz maddi manevi değerlere ve global piyasalarda yakaladığımız saygınlığa bu çarşı sayesinde ulaştık. İş ahlakımızı, dürüstlüğümüzü, bizi bugüne taşıyan sermayemizi buradan edindik.”

‘PAYİTAHT ÇARŞI’

Çarşının geçmişteki üretkenliğinin bugün olmadığını anlatan Burkay, “İşte bu yüzden bölgemizi geçmişteki doğurganlığına dönüştürecek ‘Payitaht Çarşı’ projemizi geliştirdik. Dün bize bu imkanları sunan çarşı, bugün yine bu nimetleri sunacak konuma gelmek zorunda.” dedi.

Reklam
Reklam

Çarşıyı eski canlı günlerine döndürmek için BTSO yönetimine aday olduklarını anlatan Burkay, “Zamanın Hong Kong'u, Şangay'ı olan, dünyanın en önemli ticaret havzalarından biri olan bu tarihi merkezin durumu ortada. Yaklaşık 3 bin 500 iş yerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle birlikte 100 bin Bursalının hayatını tanımlayan, bir zamanlar Bursa ve dünyanın gözbebeği olan, Osmanlı'nın ilk büyük alışveriş merkezi özelliğini taşıyan bu çarşılar kendi haline terk edildi. İşte bu çarşının besleyip büyüttüğü evlatları olarak çarşımıza minnet borcumuzu ödeyebilmek için aranızdayız.” şeklinde konuştu.

Tüm kent dinamiklerini oyuna dahil ederek, bu bölgeyi 10 yılda Türkiye'nin 1 numarası yapacaklarının sözünü veren İbrahim Burkay, şunları söyledi: “Payitaht Çarşısı konseptinde, oluşturulacak yer altı ve yer üstü otoparklardan çarşının sonuna kadar uzanan raylı bir sistem kurulması için gerekli lobi faaliyetlerini yapmayı ve çarşı için özel ulaşım araçlarının işletilmesini sağlamayı hedefliyoruz.”

Reklam
Reklam

Güvenin, ticaretin en önemli unsurlarından biri olduğunun altını çizen İbrahim Burkay, bu nedenle ürünler üzerindeki etiket uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Burkay, “Pazarlık kalkmalı, günümüz ticaretinde artık bu yok. Güvenli ticaretin teminini sağlayacağız. Özellikle günümüz alışverişinin olmazsa olmazları arasında yer alan kredi kartı kullanımı yaygınlaşmalı. Çarşılarımızda tüketici danışma ofisleri açılacak.” dedi.

Ziyaretçilerin, dinlenme ve sosyalleşme ihtiyacını da düşündüklerini anlatan Burkay, 'Payitaht Çarşısı' projesi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Sinema, tiyatro, sergi gibi kültür ve sanat faaliyetleri için bölgenin sahip olduğu tarihi donatılarla birlikte buna uygun ilave alanlar açılacak. Çarşımızı en çok kadınlarımız ziyaret ediyor. Onlar da artık günümüzde iş hayatına girmeye başladı. O yüzden çalışma saatleri günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenip, maksimum faydayı sağlayacak organizasyonlar yapmak gerek.”

İbrahim Burkay, 'Payitaht Çarşısı' proje tanıtımının ardından çarşı esnafını ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnafa seslenen 2023 Platform Sözcüsü İbrahim Burkay, tarihi Hanlar bölgesinin önümüzdeki yüzyıla damga vuracağını belirtti. 2023 Platformu olarak 16 projeleri olduğunu belirten Burkay, “Bunlardan biri de Payitaht Çarşı Projesi. Biz, tarihi çarşıları ayağa kaldırmak için çalışacağız. Çünkü Bursa’nın bütün değerleri bu çarşıdan çıkma. Bu çarşıyı 15., 16. yüzyıldaki gibi dünyanın merkezi haline getirecek ve çocukluğumuzdaki gibi bereket kazandıran bölge haline getireceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: