BTSO Başkan Adayı Parseker: Yazılım Vadisi Ile Savunma Sanayiine Geçiş Yapacağız

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı ve BTSO Başkan adayı İlhan Parseker, seçilmesi...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı ve BTSO Başkan adayı İlhan Parseker, seçilmesi halinde üzerinde duracağı en önemli konunun yazılım vadisi olduğunu söyledi. Parseker, “Her şey yazılımla olur, yazılım olmadan artık bu mevcut teknolojide hiçbir şey yapmanız mümkün değil. Bursa’da otomotiv çok önemli bir sektör, ama yazılım vadisi ile bütünleştirdiğimiz zaman otomotivi işte o zaman savunma sanayiine müthiş bir üretim yapacak bir kent haline geliriz.” dedi.

İlhan Parseker, yaklaşmakta olan oda başkanlık seçimleri öncesinde kendi vizyonunu basına tanıttı. ‘Geleceğin ortak vizyon kurumu BTSO’ başlıklı 1. Paylaşım Toplantısı'nda seçilmesi halinde planladıklarını anlatan ve vizyonunu ortaya koyan Parseker, en önemli konu olarak 'yazılım vadisi' ve üyelerine yönelik 'değer' konuları üzerinde durdu.

Reklam
Reklam

'ÜYELERE DEĞER'

BTSO’nun bu zamana kadar kurumsal bazda önemli hizmetler yaptığına değinen Parseker, “Bundan sonra üyeye çok daha iyi dokunmak, üye ile çok daha sıcak ilişki kurabilmek ve üye ile iyi bir iletişim sonucunda BTSO’nun tüm kaynaşma ve etkileşimini sağlamak en önemli amacımız.” dedi. Bunu yapmak için tecrübenin çok önemli olduğunu altını çizen Parseker, ayrıca çok fazla zaman ayırıp bu işi yürek ve gönül ile yapmak gerektiğine dikkat çekti. Önemli olanın zihniyet değişimi olduğunun altını çizen İlhan Parseker, üyelerle ‘genişletilmiş sektörel toplantılara’ da büyük önem vereceklerini kaydetti. Parseker şunları söyledi: “Bu iş gönül işidir. Çünkü bu işlerin sonunda bir maaş veya para almıyorsunuz, sadece inanarak ‘insana en hayırlı olan, insana faydalı olan, hayrı geçendir’ düsturu ile en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz. Bu yüzden sektörleri böleceğiz. Sanıyorum 25 sektör ortaya çıkıyor. Bu sektörlerle her sene bir tam günümü ayırıp bir yere toplayarak tüm üyelerim ile birebir görüşeceğim. İddia ediyorum davetimize icabet etmesi halinde gelecek döneme kadar elini sıkmadığımı derdini dinlemediğim bir tane üyemiz kalmayacak. Çünkü üyelerin size ulaşıp sorunlarını size aktarıyor olması lazım.”

Reklam
Reklam

BURSA YAZILIM VADİSİ

Bursa yazılım vadisine büyük önem verdiklerini anlatan İlhan Parseker, şunları söyledi: “Her şey yazılımla olur, şu cep telefonları içindeki de bir yazılım, şu bilgisayar içindeki de bir yazılım, şu elimdeki cihazın içindeki de bir yazılım. Yazılım olmadan artık bu mevcut teknolojide hiçbir şey yapmanız mümkün değil. Bununla ilgili yeni bir çalışma başlattık. BEBKA’ya müracaatımız var. Yazılım vadisi üniversite ile benim başkanı olduğum ULUTEK’in ve BİSİAT’ın önümüzdeki dönemde en önemli projelerinden bir tanesi.”

ULUTEK’in büyük bölümünü yazılım vadisi haline getirmek istediklerini anlatan Parseker, “Çünkü hem Bursa’nın bu alandaki nitelikli işgücü istihdamını artırmak için çok önemli, hem Bursa’nın yazılım ihracatı yapması açısından çok önemli ve hem de en temiz ve en katma değerli sanayinin olması açısından çok önemli. Bunun sonucunda da Bursa’da otomotiv çok önemli bir sektör, ama yazılım vadisi ile bütünleştirdiğimiz zaman otomotivi işte o zaman savunma sanayiine müthiş bir üretim yapacak bir kent haline geliriz. Bursa’nın sanayi anlamındaki en büyük hedeflerinden birisi gelecek dönemde savunma sanayi olmalıdır. İşte bu yazılım vadisi ile sektörün bütünleşmesi sonucunda bu çıkacaktır. Oto test merkezinin de en önemli altyapısı yine yazılımdan geçiyor. O yüzden bu önümüzdeki dönemde yazılım vadisi hepimizin odaklanması gereken bir konudur.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda Bursa’nın da gerçekçi hayaller kurması gerektiğini anlatan İlhan Parseker, sözlerini şöyle noktaladı: “Çünkü Türkiye 2023’de 2 trilyonu aşan milli geliri ve 50 milyar doları geçen ihracatı ile bir hedef belirliyor. Bursa’da bu hedefin en önemli taşıyıcı kolonlarından biri haline gelmeli. Çünkü ben de Bursa’yı öyle bir hayal ediyorum ki nüfusu 4 milyona ulaşmış bir Bursa, milli gelire en az yüzde 5 katkı koyan bir Bursa, 110 milyar dolarlık mal ve hizmet üreten, 50 milyar dolar ihracatı aşmış bir Bursa, Türkiye’deki 500 büyük sanayi kuruluşu arasına en az 50 firmasını sokmuş bir Bursa, kişi başına milli gelirin 30 bin doları aşmış bir Bursa, 5 milyon turist ağırlayan bir Bursa, küresel markalar çıkarmış bir Bursa, Avrasya’nın Ar-Ge ve inovasyon merkezi olan bir Bursa... Şu anda dünyada 166. büyük metropol olan Bursa’nın ilk büyük 100 metropol arasına girmiş bir mega kenti hep beraber hayal etmek durumundayız. Bu hayallerimizi gerçekleştirmemizin en önemli yolu da öncelikle kutsallarımızı hep bir arada kabul ederek, insanları birbirinden ayırmadan, ötekileştirmeden, birlik ve dirlik içinde çalışmayı, birbirimizi aşağıya çekmek değil, cesaretlendirmeyi içselleştirmeliyiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: