BTSO Meclis Başkanı Parseker, Basın Bayramı'nı Kutladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Parseker, "Büyük bir özveri, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren çok değerli basın mensuplarının Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarım." dedi.

Parseker, kent, ülke ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatma görevini yerine getiren basın emekçilerinin, çok önemli bir misyonları olduğunu belirtti. "Toplumun doğru bilinçlenmesinden de yine basın sorumludur." diyen Parseker, özellikle Küçük Bab-ı Ali olarak bilinen Bursa’da basının çok daha önemli sorumlulukları olduğunun altını çizdi. Parseker, "Bugün şehrimiz sanayi başkenti olmuşsa, adı üretimle anılır hale gelmişse ve tüm bunlara bağlı olarak refah seviyesi artmışsa, bunda şüphesiz basın emekçilerinin çok önemli payı var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Demokratik, şeffaf ve açık toplum olmanın en önemli şartlarından birinin özgür ve tarafsız basın olduğuna işaret eden Parseker açıklamasını şöyle sürdürdü: "Toplumun sesi olan basın, demokratik toplumlarda vazgeçilmez bir unsurdur. Basından sansürün kaldırılışının yıldönümünde, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için çalışan tüm basın emekçilerini takdirle anıyor, daha özgür ve sansürsüz bir gelecek diliyorum. Başta Bursa basın camiası olmak üzere tüm basın emekçilerinin bayramını kutlarken, ebediyete intikal eden basın emekçilerini saygıyla yad ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: