BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü’nü Başbakan Erdoğan açacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılan BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü’nün resmi açılışını Başbakan...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılan BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü’nün resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Söz konusu kampüs, 2011-2012 döneminde eğitim vermeye başladı.

BTSO, Yeniceabat’ta yaptırdığı ve 2011-2012 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayan BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü ile Türkiye’de bir ilke daha imza atmış oldu. Protokolü, 8 Eylül 2009 tarihinde Bursa Valisi Şehabettin Harput ile BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez arasında imzalanan, temeli 6 Haziran 2010 tarihinde Başbakan Erdoğan tarafından atılan BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü’nde 4 bin 200 öğrenci öğrenim görebilecek. Mesleki Eğitim Kampüsü ile birlikte BTSO’nun eğitim yatırımlarında öğrenim gören öğrenci sayısı yaklaşık 20 bini buluyor.

Reklam
Reklam

Osmangazi Yeniceabat mahallesinde, 75 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü, kız ve erkek öğrencilerin meslek edinmelerine yönelik BTSO Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, BTSO Kız Meslek Lisesi ve BTSO Endüstri Meslek Lisesi olarak 3 ayrı okulu bir çatı altında topluyor. Kampüste toplamda 2 bin 200 öğrencinin eğitim görmesi planlanırken, kampüste eğitim, ilk etapta yaklaşık 350 öğrenci ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında başladı.

On bir meslek dalı için eğitim ve atölye alanları ile kapalı spor salonu ve açık spor alanları, yemekhane ve yurt binalarını da içine alan sosyal tesislerden oluşan kampüste ayrıca, Otelcilik ve Turizm Lisesi'ne ait bir uygulama oteli binası da yer alıyor. Toplam 29 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan kampüste her birine ayrılmış, 10 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip atölye binalarıyla 12 blok bulunuyor.

Kampüs bünyesinde ayrıca; 144 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 96 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu, 400 öğrenci kapasiteli yemek salonu, 170 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 450 kişi kapasiteli konferans salonu, 150 kişi kapasiteli seminer salonu, 20 oda kapasiteli idari bölüm binası, 48 derslikli kız ve erkek öğrenci derslik binaları, 5 adet atölye binası, 18 derslikli otelcilik ve turizm meslek lisesi ile otelcilik ve turizm meslek lisesi için uygulama oteli bulunuyor.

Reklam
Reklam

DİYANET VAKFI BTSO ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

Başbakan Erdoğan’ın, 22 Nisan 2012 Pazar günü saat 16.00’da açılışını yapacağı BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü’nden video konferans sistemi ile açılışını gerçekleştireceği yatırımların içerisinde, yapımı yine BTSO tarafından üstlenilen Diyanet Vakfı BTSO Erkek Öğrenci Yurdu da bulunuyor.

Osmangazi’ye bağlı Bağlarbaşı mahallesinde 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Diyanet Vakfı BTSO Erkek Öğrenci Yurdu, 8 bin 750 metrekare kapalı inşaat alanına sahip. 330 öğrenci kapasiteli yurtta 104 adet oda ve tek yataklı 4 adet engelli odası mevcut.

Söz konusu yurtta, yatakhanelerin yanı sıra mescid, kütüphane, spor salonu, televizyon salonu, revir ve sağlık odaları, etüd salonu, berber salonu, kantin, yemekhane gibi sosyal alanlar da yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz