BTSO Organize Sanayi Bölgesi'nden enerji verimliliği hamlesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde, enerji verimliliğinin artırılması ve bu...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde, enerji verimliliğinin artırılması ve bu konuda fabrikalara yardımcı olunması amacıyla Enerji Verimliliği Birimi oluşturuldu.
BTSO OSB Bölge Müdürü Ferudun Fer, Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 70’ini dışarıdan karşıladığını belirterek, enerji sıkıntısının, verimlilik konusunda yapılacak çalışmaların yasal zorunlulukların yanı sıra gönüllülük esasına da dayandırılarak aşılması gerektiğini bildirdi.
Bu amaçla OSB olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını belirten Fer, "Bölgemizde bulunan tüm işletmelere enerji verimliliği bilinci yerleştirmek ve bunun aksiyon haline getirmesini sağlamak üzere çalışmalar yapılması amaçlanıyor." dedi.
Bu amacın gerçekleştirilmesi için BTSO OSB bünyesinde Enerji Verimliliği Birimi kurulduğunu kaydeden Fer, "Birimimiz enerji verimliliği konusunda deneyimli uzman kadrosu, enerji verimliliği ölçümleri için akredite ölçüm laboratuvarı, eğitim ve bilgilendirme programları için eğitim salonları ile hizmete girmiştir. Birimimizin temel amacı, tüm işletmelerimizin enerji verimliliği konusundaki faaliyetlere eksiksiz katılabilmeleri için cazip yöntemler ve faaliyetler geliştirmektir." diye konuştu.
BTSO OSB Bölge Müdürü Ferudun Fer, birimin yapacağı faaliyetleri şöyle sıraladı: "Enerji verimliliği etüt-projeleri hazırlamak, enerji verimliliği ölçümlerini akredite laboratuvarı ile desteklemek, bölge firmalarının katılımı ile enerji verimliliği gurupları oluşturmak, spesifik konularda akademik veya özel şirketlerden destek sağlamak, enerji yönetimi, otomasyon ve alternatif enerji kullanımı konularında pilot projeler üreterek sistemler kurmak, ulaşımda verimliliği artırıcı önlemleri görsel argümanlar ile destekleyerek dikkat çekmek, çevre ve enerji ilişkisini destekleyen kitapçık broşür ve görsel sunular hazırlamak, enerji verimliliği eğitim programları düzenlemek, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapmak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz