Btso Ve Müsiad’Tan Hollanda’Ya Kınama

BURSA, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına uçuş izni ve Aile

BURSA, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına uçuş izni ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın aracına geçiş izni vermemesini kınadı. Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 400 yılı aşkın süredir devam ettiğini belirten Başkan Burkay, Hollanda’nın bu tutumunun özgürlük ve demokrasi kavramları ile izah edilebilecek bir karar olmadığını kaydetti.
'ANLAM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL'
Türkiye Cumhuriyeti Bakanlarına yapılan bu davranışın bir an önce önce düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Burkay, "AB üyesi Hollanda’nın antidemoktatik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermek mümkün değil. Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşları ile buluşmak üzere düzenlenen Sayın Bakanların programlarının engellenmesinin demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Bursa iş dünyası olarak bu sürecin iki ülke arasındaki ekonomik, toplumsal ve siyasi ilişkilere zarar vermeden neticelenmesini temenni ediyoruz. Hollanda, bu hatalardan bir an önce dönmeli ve Türkiye’den özür dilemelidir" diye konuştu.
MUSTAFA GÜRSES: HOLLANDA’NIN TUTUMU AÇIK BİR TACİZDİR
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gürses, bakanlara sergilenen antidemokratik tutumun Hollanda hükümetince iki ülke ilişkilerini ve ifade özgürlüğünü göz ardı eden bir tavır olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalara, en sonunda ise şiddete dönüşmüştür. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda’daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Bu hasmane tutum ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı kınıyoruz. Hollanda ile 4 asırdır kesintisiz sürdürdüğümüz siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi göz önüne aldığımızda, maruz kaldığımız bu kabul edilemez ve tehlikeli uygulamanın bir an önce son bulmasını ve diplomatik teamüllere uygun bir süreçle düzelmesini temenni ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: