BTSO'da "meclis Ve Komite Seçimleri" Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO), meclis ve komite seçimleri başladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO), meclis ve komite seçimleri başladı.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) oda hizmet binasında, meclisin 128, komitelerin 51 üyesinin belirlenmesi amacıyla seçime gidildi.

Binada hazır bulunan üyeler, 56 sandıkta saat 09.00'dan itibaren ilk oyları kullandı.

Sahip olduğu yaklaşık 34 bin üye ile Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası niteliğine sahip odanın seçimlerinde 23 bin üyenin oy kullanması bekleniyor.

Sandıklar, saat 17.00'de kapatılacak ve oyların sayımına geçilecek.

Reklam
Reklam

BTSO başkan adaylarından İbrahim Burkay, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, üyelerin, seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

Bursa iş dünyasının, bu kuruma sahip çıkması için yola çıktıklarını anlatan Burkay, şöyle devam etti:

"Bu kurumun, kuruluş faaliyetlerini gerçekleştirecek yapıya kavuşması için 'Bursa 2023 Platformu' olarak yola çıktık. Gerçekten Bursa'ya yakışan bir katılım var. İş dünyasının bütün dinamikleri burada. Çok güzel bir seçim ortamı var. Hiçbir olumsuzluk olmaması çok sevindirici. Burada her sandıkta 2-3 liste olmasına rağmen bakıyorum iş dünyası böyle birbiriyle barışık insanlardan oluştuğu için netice itibarıyla herkes proje bazlı yarışıyor. Bu anlamda da bu seçimin galibi Bursa olacaktır. Öyle ümit ediyorum; iki aydır yaptığımız çalışmanın meyvesini bu akşam alacağız. Vizyonumuzu ortaya koymak, projeleri hayata geçirmek adına önümüzdeki dönem için yetki alacağımıza yürekten inanıyorum."

Diğer başkan adayı ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de artık sözlerin bittiğini ve sıranın oylamaya geldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kalabalık nedeniyle üyelerin oy kullanırken zorlandığına dikkati çeken Parseker, "Bu zor ve sıcak günde bu kalabalık içinde oy kullandıkları için onlara şimdiden teşekkür ediyoruz. Yoğun bir katılım var. Seçimlerin odamıza, şehrimize, iş dünyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Oyunu kullanan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise centilmence yarışan başkan adaylarına başarılar diledi.

Bu arada, Burkay'ın oy kullanması sırasında yaşanan arbede nedeniyle bir kadın baygınlık geçirdi.

Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: