BTÜ, Akademik Yılını Yeri Yerleşkesinde Açacak

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Osmangazi'den taşındığı 47 dönümlük Yıldırım Yerleşkesi'nde, yarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılacağı törenle akademik yıl açılışını

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Osmangazi'den taşındığı 47 dönümlük Yıldırım Yerleşkesi'nde, yarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılacağı törenle akademik yıl açılışını gerçekleştirecek.

Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk akademik yılları olan 2011-2012 döneminde, makine mühendisliği ile kimya bölümünde öğrenim vermeye başladıklarını belirterek, bu yıl da mekatronik ve metalürji mühendisliği bölümlerini açtıklarını söyledi.

Rektörlük, idari bilimler ve hazırlık okulunu bir hafta önce Osmangazi Yerleşkesi'nden, Yıldırım Yerleşkesi'ne taşıdıklarını dile getiren Sürmen, "Yıldırım Yerleşkesi, daha sonra bizim yükümüzün büyük bir parçasını alacak kısım. 1. sınıflar ve onlarla ilgili akademik kadro, Osmangazi'de kaldı. Daha önce 2 parçaydık, şimdi ise 3 parça olduk diyebilirim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yıldırım Yerleşkesi'nin 47 dönümlük alanı kapsadığını ifade eden Sürmen, şunları kaydetti:

"6 bloktan oluşuyor. Eskiden kaymakamlık olarak kullanılan bir bloku kullanıyoruz. Bu blok, 16 bin metrekare. İlerleyen dönemlerde diğer blokları da kullanacağız. Fakat binalar 1964'te yapılmış eski yapılar. Bu yüzden yıkılacak, yerine yenileri yapılacak. Konuyla ilgili 95 bin metrekarelik bir alanın plan çalışmaları devam ediyor. Kasım sonu gibi çalışmalar bitecek ve TOKİ'ye teslim edilecek. İhaleyi TOKİ yapacak. Akademik yılı açılışımızı da Yıldırım Yerleşkesi'nde yapacağız. Yarın gerçekleştirilecek yerleşke ve akademik yıl açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak."

Sürmen, 4 bölümle öğrenime devam edeceklerini belirterek, "Bu yıl, her bölüme 47'şer öğrenci kontenjanı verildi. 178 yeni öğrenci kayıt yaptırdı ve hazırlıkta okuyor. Geçen seneden de 44 öğrencimiz bulunuyor. Yaklaşık 40 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 300'e yakın öğrencimiz var. Gelecek yıl açacağımız 2 bölüm ile git gide büyümeye devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

-Hedef, sanayi ile bütünleşmiş bir araştırma üniversitesi-

Sürmen, üniversitelerin en önemli görevlerinden birinin, çevrenin ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap vermek olduğunu vurgulayarak, "Biz, araştırma üniversitesi, üreten, proje yapan üniversite profilimizden herhangi bir taviz vermeden 300 öğrenciyle ilerlemeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bilimsel ve araştırma yönü ağırlıklı bir üniversite olma misyonu ile yola çıktıklarını ifade eden Sürmeli, şunları kaydetti:

"Hem fiziki yapımızı, hem öğretim üyesi kadromuzu buna uygun olarak kurmaya çalışıyoruz. İleride hayal ettiğimiz, hakikaten çevreyi kuşatan, değişik alanlarda üreten, çalışan kurumların, insanların ihtiyaçlarına cevap vermek. Dolayısıyla, birkaç yıl içinde öncelikle sanayi ile bütünleşmiş, daha sonra da araştırma çalışmaları ile ön plana çıkmış bir üniversite olmayı arzu ediyoruz. Bunun işaretlerini de şimdiden görüyoruz. Daha çok güçlendikçe daha aktif olacağız."

Hantal bir üniversite ile araştırma üniversitesi olunamayacağını dile getiren Sürmen, bu yüzden üniversitenin toplam öğrenci sayısını 10 binin altında tutmaya çalışacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Sürmen, ana kampüs inşaatının gecikmesinden dolayı büyüme hızlarını mevcut fiziki yapıya göre ayarlamak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: