Btü Ve Yıldırım Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Yıldırım Belediyesi arasında eğitim ve teknik alan başta olmak üzere...

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Yıldırım Belediyesi arasında eğitim ve teknik alan başta olmak üzere karşılıklı iş birliği protokolü imzalandı.

BTÜ’ ve Yıldırım Belediyesi arasında imzalanan protokol, eğitim ve teknik alan başta olmak üzere karşılıklı iş birliklerini içeriyor. BTÜ’nün Yıldırım’daki 152 Evler Kampüsü’nde gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, başta Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin olmak üzere bu kampüsü kendilerine tahsis edenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bu kampüsün kendilerine teklif edildiği ilk günden beri yabancı diller yüksek okulu olarak planladıklarını ifade eden Rektör Sürmen, “Biliyorsunuz, bize burası ilk teklif edildiğinde buranın çok nezih mekân olduğunu, günü geldiğinde yabancı diller yüksek okulu olarak sürekli olarak kullanılacağını, o zamanlarda da ifade etmiştik. Burasını yüksek okul olarak organize ediyoruz. Bu kampüs ile alakalı mimari projemizi de hazırlattık ve inşaatımızı yakında başlatacağız. 2 etap halinde başlayacağız. Çalışmalarımızı aksatmayacağız” dedi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen şunları söyledi:

Osmangazi’de de birinci sınıf öğrencilerimiz derslerine başlıyorlar. Üniversitemizin faaliyetleri gelişerek sürecek. Kampüsümüzün inşaatına başlamadık diye faaliyetlerimizde herhangi bir kesinti söz konusu değil. Fevkalade yüksek tempoyla devam ediyoruz. Bir araştırma üniversitesi olmanın gerekleriyle ilgili olarak da ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bu hususta bir tempo kaybımız yok".

İmzalanan protokole ilişkin değerlendirmede de bulunan Sürmen, “Biz, belediyelerimizin eğitim kurumlarına destek vermek isteğini bu protokol ile görmüş oluyoruz. Belediyenin her türlü danışmanlık hizmetinde biz bütün birimlerin yanında olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Protokol töreninde konuşan Özgen keskin ise belediye meclisinin kendisine verdiği yetki ile böyle bir protokole imza attıklarını ve ilçe sınırları içerisinde bulunan üniversitelerle iş birliklerini kanuni bir zemine oturttuklarını dile getirdi. Keskin, üniversitelerin sınırlarında sosyal, kültürel ve fiziki anlamda birçok maddenin bu protokol ile hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: