BTÜ’de akademik yıl 5 Ekim’de başlıyor

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) 2011-2012 akademik yılına 5 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek açılış töreni ile...

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) 2011-2012 akademik yılına 5 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Bursa Teknik Üniversitesi’nde dersler ise 10 Ekim’de başlayacak.
Bursa Teknik Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da katılacak. Bursa Teknik Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, akademik yıl açılış törenine 5 Ekim Çarşamba günü saat 09.30’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda yapılacak törenle başlayacak.
2011-2012 akademik yıl açılış töreninin ardından Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü ile Kimya Bölümlerinde eğitim alacak toplam 78 öğrenci oryantasyon programlarına başlayacak. Öğrenciler 10 Ekim günü ise ders başı yapacaklar.

Reklam
Reklam

"HEDEF BTÜ’YÜ TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINA SOKMAK"
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “Geçtiğimiz yıl kurulan 7 üniversiteden birisi olarak hemen öğrenci kabul ediyor olmamız Bursa ve Üniversitemiz açısından memnuniyet verici bir durumdur. Öğrencilerimiz, Merinos’taki restore edilen Tarım İl Müdürlüğü’nün binasında 10 Ekim tarihinde eğitimlerine başlayacaklar. Temel hedefimiz BTÜ’yü Türkiye’nin en iyi ve en etkin üniversiteleri arasına sokmak, dünyada da isminden söz edilir bir hale getirmektir” dedi.
Prof. Dr. Sürmen, özellikle merkez kampusun inşaa edilmeye başlamasıyla yeni bölümlere de öğrenci almaya başlayacaklarını ve güçlü bir akademik kadroyla en nitelikli biçimde öğrenci yetiştireceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz