Bu acıya yürek mi dayanır...

Teröristlerce dün şehit edilen 13 asker Şırnak'ta düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe dün terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun için 23. Sınır Tümen Komutanlığı içerisindeki Şırnak Asker Hastanesi bahçesinde tören yapıldı.

Reklam
Reklam

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI

Şırnak Valisi Selahhatin Aparı ve 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ile çok sayıda kişinin katıldığı törenin ardından 10 şehidin cenazesi helikopterle, 3 şehidin cenazesi ise kara yoluyla toprağa verilecekleri illere gönderildi.

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI

Piyade onbaşı Fethullah Selçuk Diyarbakır merkeze bağlı Sati köyünde, Onbaşı Ali Şahan Kütahya'da, Komando Er Turgay Salgar'ın cenazesi memleketi Kars'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI

MALATYA'YA ATEŞ DÜŞTÜ

Şırnak'da şehit edilen Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu, memleketi Malatya'da düzenlenen törende gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI

Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Örsal, AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, siyasi parti temsilcileri, sendika, oda ve dernek başkanları, askeri ve mülki erkan ile Sarıoğlu'nun ailesi ve yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI

Müftü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazı öncesinde konuşma yapan 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Erdal Dadurga, şehit Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun özgeçmişini okudu. Konuşmasında terörü de lanetleyen Kurmay Albay Erdal Dadurga, "Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenler, milletin huzuruna göz diken hainler, terörü kışkırtanlar, terör kanından beslenenler, terörden medet umanlar, faydalandığınız terörün kanlı eli bir gün sizin de bedeninize yapışacak, bu sefer sizi hedef alacak, sizi kanıyla boğacaktır. Terör silahı size döndüğünde pişman olmak için çok geç kalmış olacaksınız" dedi. Cenaze töreni boyunca PKK törer örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

Müftü Bekir Gerek, cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin yüksekliğinden söz etti ve terörü lanetledi. Yeşiltepe Şehitliği'nde şehit cenazesinin toprağa verilmesinden sonra 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Aleaddin Örsal, şehidin babası Mehmet Sarıoğlu'na Türk bayrağı verdi.

ŞEHİT AHMET ŞÜKRÜ KARATAŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Reklam
Reklam

Şırnak'ta şehit olan Ahmet Şükrü Karataş'ın cenazesi, Erzurum'un Karayazı ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI

Helikopterle Karayazı'ya getirilen şehidin naaşı, daha sonra ilçe merkez camisine kadar omuzlarda taşındı. Namaz öncesinde şehit yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, bazıları ise fenalık geçirdi. İkindi namazının ardından Erzurum Müftüsü Ahmet Arslarntürk'ün kıldırdığı cenaze namazı sonrasında askerlerin omuzlarına alınan şehit naaşı, yaklaşık 500 metre bu şekilde taşındı. Sessiz yürüyüş sırasında slogan atan kimse olmadı. Şehit cenazesi daha sonra araçla Tosunlu köyüne götürülerek toprağa verildi.

Cenaze namazına Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejak Bek, Karayazı Kaymakamı Üzeyir Aziz Akören, Belediye Başkanı Celal Şaka ile çok sayıda Karayazılı vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREKLERİ PARÇALADI