Bu aile çok "Yaman"

- Erzurum'da, karate, tekvando, kick boks antrenörlerinin yanı sıra dünya ve Avrupa şampiyonu sporcuları bünyesinde barındıran Yamanoğlu ailesi, uzak doğu sporlarında gösterdiği başarılarla dikkati çekiyor - Tekvando antrenörü Murat Yamanoğlu: "Aile olarak bir önceki kuşakta spor yapıyordu, biz de onlardan sonra devam ediyoruz. Amcadan yeğene, yeğenden çocuğa ve kuzene ailece her zaman sporun içindeyiz" - Dünya karate şampiyonu Alpaslan Yamanoğlu: "Sporu ailece yapanların bu işi kolay kolay bır

YUNUS HOCAOĞLU - Erzurum'da, karate, tekvando, kick boks antrenörlerinin yanı sıra dünya ve Avrupa şampiyonu sporcuları bünyesinde barındıran Yamanoğlu ailesi, uzak doğu sporlarında gösterdiği başarılarla dikkati çekiyor.

Erzurumlu Yamanoğlu ailesinin en büyüğü olan karate antrenörü Hayrullah Yamanoğlu'nun kendi çocuğu ve yeğenlerini tekvando ve karate sporuna başlatmasının ardından ailenin yaşam tarzı spor oldu.

Ailenin sporcu bireylerinden biri olan ve amcasından aldığı derslerle 8 yaşında karateye başlayıp ardından tekvandoya yönelen ve bu branşta antrenör olan Murat Yamanoğlu, amcasından aldığı bayrağı taşımanın gururunu yaşıyor.

Reklam
Reklam

Yamanoğlu, amcasından öğrendiklerini kardeşi Ferhat ve 12 yaşındaki kızı Tuğçe Yamanoğlu'na öğretmenin yanı sıra tekvando antrenörü olarak spor salonunda, ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarışacak yeni sporcular yetiştiriyor.

10. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda, 21 yaş altı erkekler kumite artı 84 kiloda dünya şampiyonu olan Alpaslan Yamanoğlu ile tekvandoda minikler Avrupa şampiyonluğunu elde eden Tuğçe Yamanoğlu, kazandıkları bu başarıları sürdürmek istiyor.

- Murat Yamanoğlu: "Spora başlama sebebim amcamdır"

Tekvando antrenörü Murat Yamanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşında spora başladığını ve 30 yıldır aktif olarak spor yaptığını söyledi.

Spor hayatına ilk olarak karate branşıyla adım attığını belirten Yamanoğlu, "Benim bu spora başlama sebebim amcamdır. Kendisi de İstanbul'da karate antrenörü. Onun sayesinde karate dışında tekvando, kick boks ve farklı branşlarla faaliyet gösterdim." dedi.

Yamanoğlu, tekvando branşında kendini daha çok geliştirdiğini ifade ederek, antrenör olarak aile bireylerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası müsabakalar için sporcu yetiştirdiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Ailece sporun içinde olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Murat Yamanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amcam Hayrullah Yamanoğlu'ndan aldığım bayrağı bizden sonraki nesillere devretmek için ben de aile fertlerimi çalıştırdım ve çalıştırmaya devam ediyorum. Kızım Tuğçe tekvandoda 2016 minikler Avrupa şampiyonasında, beni yetiştiren amcam Hayrullah'ın oğlu Alpaslan da dünya şampiyonasında şampiyon oldu. Kardeşim Ferhat ise kick boks antrenörü olarak spor hayatını sürdürüyor. Aile olarak bir önceki kuşakta spor yapıyordu, biz de onlardan sonra devam ediyoruz. Amcadan yeğene, yeğenden çocuğa ve kuzene ailece her zaman sporun içindeyiz."

Yamanoğlu, eğitimlerinde profesyonel sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını ve hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, "Bu ailede hem baba hem de antrenör olarak çalışmak güzel bir duygu. Çünkü hayatını tamamen spora adamış bir aileyiz. Aile olarak hedefimiz 2020 ve 2024 olimpiyatlarında Türk bayrağımız dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmektir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

- Alpaslan Yamanoğlu: "Bu sporda ailenin yanında olması sporcuyu motive eder"

Karatede dünya şampiyonu olan Alpaslan Yamanoğlu ise babası Hayrullah Yamanoğlu sayesinde spora 5 yaşında başladığını söyledi.

Yamanoğlu, 13 yaşında milli takıma girmeye hak kazandığını anlatarak, "O günden beri ülkemi milli takımlarda temsil ediyorum. Kuzenim Tuğçe Yamanoğlu Avrupa şampiyonu oldu ve onunla antrenmana çıktığımda gurur duyuyorum. Umuyorum bu şampiyonluğu olimpiyat ve dünya şampiyonluğu olarak taçlandıracaktır." dedi.

Ailece spora başlamanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Yamanoğlu, "Sporu ailece yapanların bu işi kolay kolay bıraktığına şahit olmuyoruz. Bu sporda ailenin yanında olması her zaman sporcuyu motive eder. Başka yerlerde tanıştığım insanlar, 'Murat Yamanoğlu'nu tanıyor musun' diye sorduklarında çok gururlanıyorum. Aynı şekilde onların da benim için gururlandığını tahmin ediyorum." diye konuştu.

- Tuğçe Yamanoğlu: "İlk antrenmanımı babam ve amcamla yaptım"

Antrenör Murat Yamanoğlu'nun 12 yaşındaki kızı Tuğçe Yamanoğlu da spora babası sayesinde başladığını belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Babamın antrenmanlarını izliyor ve ona özeniyordum. İlk antrenmanımı da babam ve amcamla yaptım. Sonrasında bu devam etti ve kendimdeki ilerlemeyi gördükten sonra sporu bırakmamaya karar verdim. Geçen sene de tekvandoda minikler Avrupa şampiyonu oldum. Maça çıktığımız zaman baba kız ilişkisini unutuyoruz. O benim antrenörüm ben de onun öğrencisi oluyorum. Diğer antrenörlerden bir farkı olmuyor benim için. Maçtan galibiyetle ayrıldıktan sonra da sevincimizi baba kız olarak yaşamaya devam ediyoruz."

Tuğçe, kazandığı Avrupa şampiyonluğunu daha ileri taşıyarak kuzeni Alpaslan Yamanoğlu gibi dereceler elde etmek istediğini sözlerine ekledi.

- Ferhat Yamanoğlu: "Spor bizden sonraki nesillere bırakmak istediğimiz tek şey"

Kick boks antrenörü Ferhat Yamanoğlu da 20 yıldır aktif olarak spor yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sporda vatana millete uygun bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Yamanoğlu ailesi olarak yeğenlerimiz bizleri gururlandırıyor. Bu gururun uzun süre devam edeceğinden eminiz. Yeğenlerimiz ve sporcularımıza bırakmak istediğimiz tek şey spor ve bunu hepsine aşılamaya çalışıyoruz. Yeğenlerimiz sadece bizim ailemizden olduğu için değil kendi ülke ve bayraklarını temsil ettikleri için önemli. Bunun yanında Yamanoğlu ailesi olarak maça çıkmaları da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oluyor."

Reklam
Reklam

(AA)