"Bu, akılsızlığın faturasıdır"

İstanbul (AA) - Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Dere yatağına evinizi yaparsanız, bir gün dere de sizden malını geri alacaktır" dedi.

Mecidiyeköy'deki Özel Nova Göz Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Pepe, gazetecilerin, yaşanan sel felaketine ilişkin sorularını yanıtladı.

Pepe, Türkiye'de dere yataklarının imara açıldığı, planlanan alanlar heyelana dikkat edilmeden yerel yönetimler tarafından imara konu edildiği sürece, kaçınılmaz olarak bu tablolarla karşılaşılacağını söyledi. Pepe, şöyle konuştu: "Bu, akılsızlığın faturasıdır... Bu, işbilmezliğin ve insanın kendisine saygısızlığının faturasıdır... Televizyonlarda bazı kareleri gördük... İnsanların hiç ama hiç umurlarında değil. Dere yatağına evinizi yaparsanız, bir gün dere de sizden malını geri alacaktır. Daha önce gasp ettiğiniz yeri belediye alamadı, devlet alamadı ama dere aldı... Olay bu, fotoğraf bu... Tabii, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum ama bu son felaket değil Türkiye'de...Siz, Karadeniz yamaçlarındaki ağaçları keseceksiniz, her tarafa yol getireceksiniz, büyük şehir, küçük şehir, metropol ayrımı yapmadan dere yatağına ev yaparsanız, işyeri yaparsanız, kaçınılmaz olarak bu fotoğraf karşımıza çıkar. Çaresi şu; bu yanlıştan geri dönülmeli..."

Reklam
Reklam