Bu bankada para değil notalar var

Medya, müzik alanında faaliyet gösteren bir firma, Türkiye'nin dört yanından amatör ve profesyonel müzik üreticilerini iletişim dünyasıyla buluşturan online platform oluşturdu.

Türkiye'nin ilk ve tek online stok müzik bankası olarak yayına giren ''www.bimuzikalizm.com'', 50 farklı kategorideki enstrümantal eseri aynı çatı altında topluyor.

''Müziği olan'' ile ''Medyada kullanmak için müzik arayanı'' online olarak buluşturan platform, tüm ajanslara, prodüktörlere, televizyon, radyo kanallarına, yönetmenlere, GSM operatörlerine, tanıtım, organizasyon şirketlerine, telefon santrallerine ve daha birçok mecraya ihtiyaç duydukları müziğe en pratik şekilde ulaşma imkanı sunuyor.

Reklam
Reklam

Jingle House kurucu ortaklarından Ömer Ahunbay, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, müzik üretirken bir yandan da hem sektörel olarak hem de içerik anlamında yaptıkları işe yenilik getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Web ortamından birçok farklı içeriğe kolayca ulaşılabildiğine değinen Ahunbay, ''Bütün dünyadaki sektörel gelişmelerden anı anına haberdar oluyoruz. Hatta çoğumuz, kullanıcı kaynaklı onlarca siteyi de aynı şekilde takip ediyoruz ki değişen toplum yapısını en iyi şekilde analiz edebilelim. Artık evde yapılan fikirler önemli bir kaynak ve içerik halini aldı'' dedi.

Asıl meselenin web ortamında içerik sağlamak değil, yaratılan içeriği yönetmek ve onu daha kullanışlı hale getirmek olduğunu dile getiren Ahunbay, ''Bimuziklazim.com, bize katılan yeni müzisyenlerle de beraber, her gün içeriği yenilenen ve çeşitlenen bir yapıya sahip. Türkiye'deki medya sektörünün hızını da düşünerek olabildiğince pratik bir arayüz ile hazırladığımız bimuziklazim.com artık hizmette'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

-''BİNLERCE ÖZGÜN ENSTRÜMANTAL BESTE''-

Platform sayesinde halihazırda bulunan ve hemen hemen sektörün tümünü kapsayan geniş müşteri portföyüne ve müzik arayan tüm profesyonellere çok daha geniş bir müzik yelpazesi sunulduğunu anlatan Ahunbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Televizyon ve radyo reklamları, dizi filmler, sinema filmleri, belgeseller, fuarlar, cep telefonu melodileri ve 3G ile oluşacak yeni cep telefonu dünyası, defileler, internet dünyası için müzik arayan herkes aradığını bu siteden hızlıca bulabilecek. Klasikten caza, elektronikten popa, rocktan hip hopa tam 50 farklı kategoride Türk damak tadına uygun binlerce özgün enstrümantal beste artık yalnızca bir tık uzakta.

Artık her alanda müziğe ihtiyacı olan ve bunun için durmadan müzik arayan kocaman bir multimedia dünyası bulunuyor. Öte yandan evinde, stüdyosunda milyonlarca eser üretebilen, hatta üretip depolamış olan sayısız müzisyen bulunuyor. İşte bimuziklazim.com bu iki dünyayı birleştiriyor. Günümüzde giderek önem kazanan ve sayısı hızla artan farklı tarzlardaki 'freelance' müzisyenleri tek bir çatı altında toplayarak eser çeşitliliğini her geçen gün artırıyoruz. Birçok müzisyene sektörle buluşma kapısını açıyoruz.''

Reklam
Reklam

-''İSTEYEN HERKES BESTESİNİ GÖNDEREBİLİR''-

Platformun Türkiye'nin dört bir yanındaki amatör ve profesyonel müzik üreticilerine açık olduğunu kaydeden Ahunbay, ''Günlerce uğraşıp besteler yapan, çevresindekilere dinleten, yarışmalara gönderen, internetteki sayfalara koyan, belki de reklamlarda, dizilerde kullanılması için kapı kapı gezen, albüm yapmak için dil döken yüzlerce hatta binlerce müzisyen, bu platform sayesinde uğraşlarının karşılığını alma fırsatı yakalayabiliyor'' dedi.

Gönderilen bütün eserleri ekip olarak dinlediklerini ifade eden Ahunbay, tek kriterlerinin medyanın talebine cevap verebilmek olduğunu belirtti.

Bestecilerin eserlerini bir sözleşme dahilinde kendilerine teslim ettiklerini anlatan Ahunbay, şöyle devam etti:

''Sözleşme kapsamında elde edilen gelirin yarısı besteciye yarısı da siteye devrediliyor. Eserlerin sadece kullanım hakkı belli bir süre için o eseri medyada kullanacak kişiye devrediliyor. Eserin uzunluğu, kullanılacağı mecralar ve kullanım süresi gibi kriterlere göre bir fiyat belirleniyor.

Reklam
Reklam

Dünyada ve Türkiye'de hali hazırda birçok stok müzik bankası var. Bizde bir stok müzik bankasıyız ama çok önemli noktalarda diğerlerinden ayrılıyoruz. Birincisi, içeriğimizi Türk müzisyenlerin eserleri oluşturuyor ve yabancı stok müzik bankalarında bulamayacağınız Türk tadını burada bulabiliyorsunuz. Her geçen gün içeriğimiz yenileniyor, güncelleniyor. Bizden lisanslanan bir eser anında yayından kaldırılıyor. Yani bir eseri sadece bir kişi kullanabiliyor. Besteler site üzerinde başvuru yapılarak gönderilebilir. İsteyen herkesin yayım için uygun bulunduğu takdirde müziği kendi adıyla sitede yayınlanıyor. Müzik arayan da dinleyip kullanmak istediği eseri online lisanslayabiliyor.''

AA