‘bu Benim Eserim’ Proje Çalışması Toplantısı Yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ‘Bu Benim Eserim’ proje çalışması ile öğrencileri, temel...

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ‘Bu Benim Eserim’ proje çalışması ile öğrencileri, temel bilimler olan matematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsayan ‘Bu Benim Eserim’ proje çalışmalarının değerlendirme toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ve bölge çalışma gruplarından temsilciler katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, bu yıl projenin 8’sinin gerçekleştirileceğini belirtti. Projenin yapılış amacının öğrencileri, temel bilimler olan matematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek olduğunu ifade eden Gül, öğrencilerin çalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve becerileri kazanmalarının önemine değindi. Gül, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak istediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Çömelekoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bilimi yaşamına uygulayan ve bilimsel düşünceyi temel alan gençleri hayata kazandırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilimsel bakış açısıyla gençleri yetiştirmenin çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Mersin bölgesi bin 118 proje ile bu yıl yine Türkiye birincisi oldu. Bölgenin başarısı çok önem taşıyor. Başarı bölgemizin başarısı olacak” dedi.

Toplantıyı, bölge yarışmasında bilim kuruluna sunulacak projeleri belirlemek üzere yaptıklarını dile getiren Çömelekoğlu, “En iyi projeler kazansın, en iyi projeler bölgeye çağrılsın istiyoruz. Kriterlere en uygun proje gelsin istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Bölge Bilim Kurullarınca değerlendirilecek projelerin seçimine geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: