‘bu Benim Eserim’ Yarışması’na Ülkem Koleji’nden 10 Eser

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına Manisa Özel ODTÜ-Ülkem...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına Manisa Özel ODTÜ-Ülkem Koleji 13 proje ile katıldı. Yapılan değerlendirmenin ardından hazırlanan 10 proje, bölge bilim kuruluna gönderilmeye hak kazandı.

ODTÜ Ülkem Koleji, “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin hazırladığı 2 adet matematik ve 11 adet fen ve teknoloji projeleri ile başvuruda bulundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeler, İl Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirilmenin sonucunda 10 adet fen ve teknoloji projesi İzmir Bölge Bilim Kurulu’na gönderilmeye hak kazandı. Öğrencilerin, öğretmenleri danışmanlığında hazırladıkları projeler şöyle; 6.sınıflarda Esra Cinbiş’in danışmalığında hazırlanan Burcu Arslan’ın “Plastiğim Doğal Olsun Aleve Dayansın”, İpek Özel’in “Bitkimin Antibıyotiği Nerede?”, Ali Emre Nebiler ve Denizhan Altan’ın “En Hesaplı Güneş Hücresi”, Zeynep Selin Sucu’nun “Uçucu Yağlarla Doğal Salınım.”

Reklam
Reklam

7. sınıf projeleri; Aslı Benzer’in danışmanlığında hazırlanan Elif Feyzan Çevik’in “Mısırdım Elektrik Oldum”

Fulya Sepetoğlu’nun danışmanlığında hazırlanan, Berkay Ceyhan ve Tunç Batu Öztürk’ün “En Güçlü Asit” projeleri

8. sınıf projeleri; Bilgen Ülkü’nün danışmanlığında hazırlanan Barış Canıtok ve Bertuğ Çiçek’in “Tarçınla Küfsüz Hayat”, Irmak Külük ve Özge Karaağaç’ın “Farklı Toprakta Aynı Bitki Yetişir Mi ?”, Aleyna Dündar ve Burak Akal’ın “Kekik Detan”, Pelin Uysal’ın “Demografık Özellıklerın Beden Kitle İndeksine Etkisi” seçilen projelerdir.

Fen ve Teknoloji Zümre Başkanı Esra Cinbiş, “Proje tabanlı eğitimin aktif olarak uygulandığı okulumuzda, öğrencilerimiz hazırladıkları projelerle yaratıcılıklarını, hayal güçlerinin sınır tanımazlığını sergiliyorlar.” dedi.

Okul Müdürü Arif Demir ise “Okulumuz Manisa ili ve ilçeleri dahil, fen ve teknoloji projeleri alanında en çok projesi ile il çalışma grubuna dahil edilen okul olmuştur. Bilimden haberdar, bilime yatkın, bilim yapan ve teknoloji üreten bütün öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz. Manisa İl Bilim Kurulu’ndan geçen proje sahibi öğrencilerimize İzmir Bölge Bilim Kurulu’nda da başarılar diliyoruz.”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: