'Bu Benim Eserim’de finalistler belli oldu

Bursa bölgesine bağlı 7 ilin katılımı ile düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ konulu proje yarışmasında finalistler...

Bursa bölgesine bağlı 7 ilin katılımı ile düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ konulu proje yarışmasında finalistler belli oldu. Bilim Kurulu'nca sergilenmeye değer görülen 68 proje arasında Ankara’daki Türkiye finaline katılarak sergilenecek 7 proje, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı.

Katılımın yüksek olduğu final töreninde yarışmaya katılan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Bursa'dan 24, Eskişehir'den 14, Kütahya'dan 9, Afyonkarahisar'dan 8, Balıkesir'den 7, Çanakkale'den 3, Bilecik'ten 2 ve Yalova’dan 1 proje olmak üzere toplam 68 projenin sergileneceği belirtildi.

Reklam
Reklam

TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun finalistleri belirlemede zorlandığı yarışmada, Yalova Çınarcık Atatürk B.S.M.’den Alperen Taha Certel’in kimya dalında hazırladığı, 'Atık Sulardaki Boyar Maddelerin Giderilmesi Üzerine Çeşitli Değişkenlerin İncelenmesi' konulu projesi ile birinci oldu. Kütahya Fatih İÖO’dan Mirsad Akdemir’in fizik dalında hazırladığı, 'Bu Bir İlk Benim Yaldeday Tuğlam' konulu projesi ikinci, Bursa İznik Müküle İÖO’dan Hasan Çalıkhasan Çalık ve Kardelen Zümbül’ün biyoloji dalında hazırladığı, 'İznik Gölü’nün Zeytin Ağaçlarındaki Büyüme ve Gelişme Etkisi' konulu proje ise üçüncü oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz