Bu bir istek değil yakarıştır

Memur-Sen'in Elazığ Zafran'da Toki işbirliğiyle yaptırdığı 1 etap konutların doğal gaz sorunu büyüyor

Elazığ’ın Zafran bölgesinde Memur-Sen ve Toki işbirliğiyle yaptırılan ve geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı anahtar teslim töreninde konutlarını teslim alan hak sahiplerinin sorunları bitmiyor.

Bu gün itibariyle kar yağışının başladığı şehrimizde Toki konutlarında halen daha ısınma probleminin çözülmemesi 834 ailenin çaresizliğini gözler önüne seriyor, Konutlarını teslim alan hak sahiplerinin bir çoğu ısınma sorunundan dolayı, evlerine taşınamadığı, kimi ailesinin yanında, kimi ise evleri olduğu halde kış ayını çocuklarıyla birlikte sıcak bir ortamda geçirmek için kira ödediği, kira ödeyemeyenler ise çaresizlik içinde Toki’deki hak ettiği eve taşındığı ancak doğal gaz olmadığı için soğuktan donmak üzere olduklarını anlatan hak sahipleri sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyorlar.

Reklam
Reklam

Ajansımıza ulaşan Turgut SOLMAZ isimli hak sahibi şunları söyledi ; “Zafran Toki Sakini olarak bebek, çocuk, yaşlı hakkı için bu doğal gaz sorunumuzu dile getirin. Muhatap alacak derdimizi anlatacak bir merci bulamıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanına ve Sayın Valimize mail atıyoruz, ama derdimizi kimseye anlatamıyoruz, kimse bu yakarışımızı duymuyor veya duymamazlıktan geliyor, “komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisinde biz aç değil ama soğuktan donuyoruz. Birileri soğuktan sabaha kadar çile çeksin birileri de rahat yatağında yatsın, yetkililerimiz vicdanen rahat mı” dedi.

Solmaz ; Ben bu isteği benim gibi yetişkin olanlar için istemiyorum, günahsız bebeler, ilk öğretim çocuklarımız ve kamburu çıkmış, işin akışını Allah'a havale etmiş yaşlılarımız için istiyoruz. Yani birileri artık bu hakkı geçmiş mazlum gözü yaşlı ninelerimizin isteğini duysun, bu sorunlarımız artık istekten çıkıp yakarışa dönüşmüştür, Buradan Tüm devlet yetkililerine sesleniyoruz, burada donmakta olan ailelerin sesini duyun artık’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: