Bu bir Türk mucizesi

Türk firması bu ülkedeki 90 adet köprüyü 700 günde tamamlayarak bir mucizeye imzasını attı...

Nata Şirketler Topluluğu Üst Yöneticisi Cüneyt Kandemir, Türk firması Net Yapı’nın, Türkmenistan’da 90 adet köprüyü 700 günde tamamlamasının bir Türk mucizesi olduğunu vurgulayarak, “Bu proje gerek Türkiye, gerekse Türkmenistan açısından bir ortak kaderin yeniden çizilmesidir” görüşünü bildirdi.

Kandemir yaptığı yazılı açıklamada, Türkmenistan’da Türk mühendisliğinin bir başarısıyla onur duyduklarını belirterek, şirketin “Guiness Dünya Rekorları Kitabı”na girmek için başvuruda bulunacağını bildirdi.
Söz konusu ülkede faaliyet gösteren Türk firması Net Yapı’nın, yapımına 2008 yılında başladığı toplam 90 adet köprünün yapımını 700 günde bitirerek bir dünya rekoruna imza atmasının büyük bir başarı olduğu sözlerine yer veren Kandemir, şirketin bin 650 km’lik bir hat üzerinde 4 mevsim aralıksız çalıştığı ve geliş-gidiş olmak üzere 90 adet karayolları kanal geçidi, tren yolu üst geçidi köprülerinin açılışının 29 Eylül’de gerçekleştirileceği bilgisini verdi.
Toplamda 11 bin metre uzunluğundaki köprüler için, 350 bin metre prekast çakma kazık, 25 bin metre fore kazık uygulaması, 240 bin metre öngermeli prefabrik kiriş ve toplam 10 bin metre yaya ve 21 bin 760 metre özel köprü otokorkuluk ve bariyerleri ile 60 bin ton inşaat demiri, 12 bin ton çelik ve 350 bin ccm beton kullanıldığına dikkati çeken Kandemir, inşaatta çok sayıda Türk mühendisinin yanı sıra 3 bin personel çalıştığının altını çizdi.
Kandemir, “Nata Şirketler Topluluğu olarak, başta Türkmenistan olmak üzere gelecek dönemlerde yeni projelerle dünya mühendislik harikalarına imza atacağız” ifadesini kullandı.