Bu cisimlerin sırrı ne?

Balıkesir semalarında gece yarısı ortaya çıkan alev topu şeklindeki hareketli ışık kütleleri, amatör kameralar tarafından görüntülendi.

Balıkesir'in kent merkezi dışında özel bir eğitim kurumunda görevli ekip, dün gece saat 23.00 sıralarında kendilerini almaya gelecek servis aracını beklerken inanılmaz bir olaya tanıklık ettiklerini öne sürdü. Gördüklerini dijital kamerayla kaydetmeyi başaran görevliler, Cern'deki "Big Bang - Büyük Patlama" deneyinin yapıldığı gün ortaya çıkan görüntüler nedeniyle panik yaşadıklarını ifade etti. Gördüklerini kaydetmeye çalışan A.Ç. isimli bayan görevli, durumu orada bulunan bir başkasına bildirdi. Bu kişi ise yanındaki dijital kamerayla gökyüzündeki garip cisimleri görüntüledi. T.K. isimli vatandaşın amatör kamerasıyla gayet net bir şekilde görüntülediği cisimlerin sayısı giderek arttı.

Reklam
Reklam

İlk önce ortaya çıkan cismi bir savaş uçağı zanneden ve kopan ateş parçasını uçağın infilak ettiği yönünde yorumlayan görgü tanıkları, kısa sürede bunun bir uçak değil, tarif edilemeyen garip bir cisim olduğunu fark etti. Görüntülerde, art arda ortaya çıkan alev topları şeklindeki garip cisimlerin havaya doğru yükselirken parçalandığı, kopan parça büyürken diğerinin yok olduğu görülüyor.

Görüntüleri İHA ile paylaşan görgü tanıklarından A.Ç. isimli bayan, o geceyi asla unutamayacağını söyledi. A.Ç., arkadaşlarıyla birlikte tanık oldukları olayı şu cümlelerle anlattı:

"Oturuyorduk, birden gökyüzündeki ışığı fark ettik. Kredi Yurtlar Kurumu üzerinden ateş topu gibi yükselen bir şey gördük. Önce, 'Bu nedir' diye panik yaşadık. Saat 23.00 sıralarıydı, bir tane gelirken arkadan bir tane daha geldi. Aynı yerden yükselip aynı yöne, aynı hızla hareket ettiler. Bir tanesi normal gitti, arkadan diğeri geldi, ondan parçalar düştü. Biz ilk gördüğümüzde uçak zannettik, görüntülemeye başladık. Ateş topu gibiydi, sanki yukarıya doğru çıkıyordu. En ufak bir ses de gelmiyordu. İkinciden ateş parçaları düşmeye başladı. Sonra, üçüncü, dördüncü gelmeye başladı. Bu sefer iki tane birden geldiler. Ateşten büyük kıvılcımlar düşer gibiydi. Ayrılan parçadan sonra büyük parça söndü, sonra iki tane geldi. Aynı noktadan çıktılar, aynı yöne gittiler. Bir tanesi bizim yönümüze gelirken biraz durakladı ve diğerlerinin olduğu yere doğru yön değiştirdi. Yani çok garipti, ne olduğunu çözemedik. Gökyüzünde yabancı bir cisim gördüğümüzde herkes gibi biz de, 'Acaba nedir?' diye panik yaşadık. Sessiz bir geceydi, araçların sesini dahi duyduğumuz halde o cisimler tamamen sessizdi."

Reklam
Reklam

Öte yandan, havadaki meçhul cisimleri kamerasıyla net olarak görüntülemeyi başaran T.K. ise bunların bir uçak ya da başka bir meta olamayacağını söyledi. Garip cisimlerin önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın yakınlarında olmaları sebebiyle askeri üssün bir faaliyeti olabileceği düşünüldü ancak bunun böyle olmadığı da anlaşıldı. Askeri üssün böyle bir konudan haberdar olmadıklarını kaydettiği öğrenildi. Uluslararası stratejik öneme sahip olan Balıkesir'deki F 16 askeri üssünün yakınlarında görülen bu garip cisimlerin ne olduğu anlaşılamadı.

İHA