Bu Çocuklar İçin Okul Bitti, Çalışma Mesaisi Başladı

Okulların tatile girmesiyle birlikte dar gelirli bazı ailelerin çocukları, tatil yapmak yerine, pazarda el arabası...

Okulların tatile girmesiyle birlikte dar gelirli bazı ailelerin çocukları, tatil yapmak yerine, pazarda el arabası ile taşımacılık yaparak, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor.

Dar gelirli bazı ailelerin çocukları, çalışmak zorunda kaldığı için, pazarda el arabasıyla mesafesine göre 1 ile 5 TL arasında değişen ücretle taşımacılık yapıyor. Çocuklar günde ortalama 15 ile 30 TL arasında para kazanıyor. Kazandıkları para ile evlerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten 8. sınıf öğrencisi Buğra, harçlığını çıkarmak ve bisiklet almak için pazarda taşımacılık yaptığını söyledi. 7’inci sınıf öğrencisi Enes de harçlığını çıkarmak için arkadaşıyla birlikte pazarda el arabacılık yaptığını ifade ederek, “Pazarda harçlığımızı çıkartıyoruz, evimizin ihtiyacını karşılıyoruz. Taşımacılıkta belli bir ücret yok ne verirlerse onu alıyoruz. 1 lira ile 5 lira arasında değişen ücretler alıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yasin isimli öğrenci de yolun uzunluğuna ve taşıdıkları ağırlığa göre ücretin değiştiğini belirterek, “Bugün öğleye kadar 3 işe gittim birinde 2 lira birinde 3 lira birinde de 5 lira aldım. Yaptığım iş zor değil, kendi isteğimle yapıyor ve harçlığımı çıkartıyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz