Bu çocuklar ne olacak

Aydın, fen Edebiyat fakültelerini tercih eden öğrencileri işaret ederek “Bu çocuklar ne yapacak” dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Fen Edebiyat Fakültelerinde formasyon programlarının kaldırılmasının sıkıntı yaratacağını söyledi. Aydın, fen Edebiyat fakültelerini tercih eden öğrencileri işaret ederek “Bu çocuklar ne yapacak” dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Yükseköğretim Kurulu’nun Fen Edebiyat Fakültelerinde formasyon programının kaldırılmasını ve Eğitim Fakültelerinde bazı ikinci öğretim programlarının kapatılması kararını değerlendirdi. YÖK’ün kararının sıkıntı yaratacağını ifade eden Aydın, Fen Edebiyat fakültesi’ndeki öğrencilerin öğretmen olabilme haklarının ellerlinden alındığını söyledi. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bölümlere gelen öğrenci sayısının giderek düştüğünü de ifade eden Aydın, bu nedenle bazı bölümlerin kapanma noktasına geldiğini söyledi. Mersin Üniversitesi’nin birçok formasyon kapsamında üst seviyelerde olduğunu ifade eden Aydın, “Bize sadece YÖK’ün kararını uygulamak kalıyor. Türkiye genelinde üst seviyede formasyon veriyordu. Bu program çok güzel gidiyordu. Ekonomik olarak da bizi güçlendiriyordu. Ama şimdi bu çocuklar ne olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mesleki eğitime dikkat çeken Aydın, “Liselerden başlayarak mesleki eğitimin önü açılmalı. Böylece gerekli ara eleman ihtiyacı yetiştirilmiş olacak. Eğitim sistemi yaz boz tahtasından kurtulmuş olacaktır” dedi.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: