Bu Da Çalışanların Memnuniyeti İçin

Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personellerinin yazdıkları anı, şiir ve çektikleri fotoğraflardan oluşan 'Çiçekler...

Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personellerinin yazdıkları anı, şiir ve çektikleri fotoğraflardan oluşan 'Çiçekler sundum sana seversin diye' isimli bir kitap yayınlandı. Hazırlanması yaklaşık 1,5 ay alan kitabın içerisinde bulunan anılar, sağlık personellerinin duyguları, düşünceleri ve yaşadıklarından oluşuyor. Eskişehir Devlet Hastanesi yönetimi tarafından sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla yapılan çalışma, aynı zamanda Türkiye’de ilk olma özelliği de taşıyor.

Reklam
Reklam

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Eskişehir Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Adem Şerbetçi, Sağlık Bakanlığı tarafından uzun bir süredir hasta memnuniyeti üzerine çalışmalar yapıldığını ve çok büyük başarı elde edildiğini söyledi. Bu kapsamda çalışanların da memnuniyetini sağlamak için böyle bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Şerbetçi, ‘‘Çalışan memnuniyeti üzerine ne koyabilsek bizim için büyük bir kazanç olur. Çalışan memnuniyeti ne kadar artarsa oradan elde edeceğimiz kalite de aynı oranda artar. Bu kitapta da arkadaşlarımızın ne kadar kaliteli hizmet verdiğini anlıyoruz. İnsanın iç dünyasında yaşadığı şeylerin hepsini aktarmışlar’’ dedi.

Çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğuna değinen Adem Şerbetçi, kitapta yer alan her bölümün jüri üyeleri tarafından oylandığını ve birinci seçilen fotoğrafın kapak için seçildiğini belirtti. Her fotoğraf için sağlık çalışanlarına bir isim vermelerini istediklerini ifade eden Şerbetçi, birinci seçilen fotoğrafa ait 'Çiçekler Sundum Sana Seversin Diye' ismini kitaba vererek Hemşireler Günü’nde çalışanlara çiçek yerine bunu hediye ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

NAZİFE HEMŞİREYE YAZILAN ŞİİR ARKA KAPAKTA

Kitabın arka kapağında bulunan ve jüri tarafından birinci seçilen şiirin hikayesinden söz eden Adem Şerbetçi şunları kaydetti:

‘‘1995 yılında hastanenin doğumevinde çalışmayan başlayan Nazife hemşire, 22 Temmuz 2002 yılında vefat etmiş. Sağlık memuru olarak çalışan Adnan Demir ise Nazife hemşire için bir şiir yazarak o gün hastanenin panosuna asmış. Hastaneye onlarca idareci geliyor, yüzlerce duyuru asılıyor. Tam 11 yıl sonra panoya baktığımızda Nazife hemşireye yazılan şiirin durduğunu fark ettik. Panodan aldığımız, üzerinde belki yüzlerce iğne deliği bulunan şiiri, sağlık memurumuz Adnan Demir’e teslim ettik. O da Çiçekler Sundum Sana Seversin Diye kitabına bu şiirle katıldı. Üç kişilik jüri tarafından birinci seçilen ‘Söylenmeden Kalan’ şiiri de, kitabın arka kapağını oluşturdu.’’

Kitabın anı bölümünde jüri üyesi olduğunu anlatan Adem Şerbetçi, anıların bir yerlerde, bir zamanlar yaşandığının bilinmesinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Şerbetçi, "Bunları yazan arkadaşlarımızın yanı başımızda çalıştığını, aynı fikirleri, aynı duyguları, aynı heyecanları halen yaşadıklarını bilmek çok farklı bir duygu. Çok doğal yazılar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kitabın ön sayfasında ‘Yad-ı Cemil’ yazan Hastane Yöneticisi Dr. Kazım Sarıcı ise, günümüzde bir çok değerin sanallaşarak kaybolduğunu söyledi. İyi ile kötünün, güzel ile çirkinin aynı kabın içinde birikerek yığınlara dönüştüğünü ifade eden Sarıcı, ‘‘Zihinler bu bilgi yığınının içinde ne ile uğraşacağını, neyi alıp neyi bırakacağını bilemez hale geldi. İşte bu yüzden canımız her istediğinde dokunup bakabileceğimiz, eskiyi yad ettirecek ve hatıra olarak kalacak olan kitap fikri beni çok heyecanlandırdı. Kahir ekseriyetle bayan arkadaşlarımızca temsil edilen bu meslek, daha çok anneler için kullanılan ‘Şefkat kahramanı’ tanımına ne kadar da yakışıyor. Bu itibarla cennetin, şefkat kahramanı değerli hemşirelerimizin ayaklarının altında olduğunu söylemek yersiz olmayacaktır. Bir yad-ı cemil olarak kalacak olan bu kıymetli eseri hazırlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: